В 06:36 ч. в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП)

...
В 06:36 ч. в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП)
Коментари Харесай

Общо 15 души са пострадали при катастрофите на „Тракия“

В 06:36 ч. в Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна злополука на 47-ми километър на автомагистрала "Тракия " в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06:52ч. е постъпила информация за нова злополука, в противоположната посока.

Веднага са изпратени 13 коли за спешна помощ на ЦСМП, на 3 от които се е наложило да създадат още един курс. Към 09:20 ч. са регистрирани 15 потърпевши, 7 от които са превозени до УМБАЛ "Св. Анна ", 4 до УМБАЛСМ "Пирогов " и 1 до УМБАЛ "Царица Йоанна ".

В УМБАЛ "Св. Анна " с изключение на 7-те лица, превозени със хигиеничен автомобил, помощ са потърсили и двама потърпевши, пристигнали с персонален превоз. Един от потърпевшите е в тежко положение – с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика. Останалите потърпевши са с разнообразни контузии на тялото и крайниците, в това число счупвания и черепно-мозъчни контузии.

Спешните медици от УМБАЛСМ "Пирогов " са осведомени и чакат при тях да дойде кола за спешна помощ с майка и дете, като единият от пациентите е с черепно-мозъчна контузия. Възрастна жена с гръдна контузия е призната в противошокова зала в болничното заведение. В ИСУЛ чакат пациент с тежка контузия на бедрото, оповестиха от Министерството на здравеопазването.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР