, уволнил само преди няколко дни служител за сериозни нарушения,

...
, уволнил само преди няколко дни служител за сериозни нарушения,
Коментари Харесай

Георги Златев за ареста на Велико Желев: Браншът е озадачен защо сега се случват подобни показни действия


, уволнил единствено преди няколко дни чиновник за съществени нарушавания, да бъде упрекнат, че за 68 000 лева е нанесъл побой на този чиновник. Това съобщи Георги Златев от браншова камара " Пътища " в студиото на „ Тази заран “.

„ Струва ми се, че няма по какъв начин човек, зает с толкоз значими бизнес каузи, да отделя от времето си за сходни задания. Хората в „ Хидрострой “ не престават да работят. Няма по какъв начин да спре целият този механизъм. Целият отрасъл е заинтригуван за какво тъкмо в този момент се случват сходни показни дейности, само че се надяваме напълно скоро да излязат всички данни и да може да се разяснява в цялост “, добави той.

Припомняме, че на предприемача Велико Желев, който е притежател на строителната компания „ Хидрострой “, му бе повдигнато обвиняване, че е на 24 февруари 2023 година в София, направил опит да принуди посредством мощ Б. А. да поеме имуществено обвързване от 68 000 лв. посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери.

Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета, като на пострадалия са нанесени удари в региона на лицето и тялото. Насилието е осъществено от повече от две лица, оповестяват от прокуратурата.

Авансови заплащания и строителството на пътища

По думите на Георги Златев думата задатък е станала мръсна дума.

„ Световна процедура е, когато желаете да постигнете добра цена за строителство, да се договорят двете страни за предплатено заплащане. Няма никакъв проблем. Авансовите заплащания са обезщетени с банкови гаранции и застраховки “, съобщи той.

„ В периодите, в които беше планувано да бъде построена Автомагистрала „ Хемус “, са отпуснати задатъци, тъй че да се случи бързо и на положителни цени. Оттам нататък изкривяването за потреблението на тези задатъци и забавянето на строителството, към този момент три години, е друго “, добави Георги Златев.

По думите му инспекцията на Северната скоростна дъга и откритите нарушавания не би трябвало да бъдат употребявани за сочене с пръст.

" На Северната скоростна дъга има две дейни ленти – една изпреварваща плюс една зона, в която могат да стопират колите. Единствено в крайната дясна дейна лента имаме сходни деформации. Но дано тази инспекция да не бъде просто сочене с пръст и да се споделя целият пътен отрасъл краде, а да бъде открито къде е казусът, а освен частта от него, която ни устройва “, сподели Георги Златев.

Припомняме, че е открито разминаване сред дебелината на настилката по план и положената в реалност. Тя е 14 см, а по план е трябвало да бъде 20 см.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР