Уволниха медицинската сестра - Мая Илиева, която беше един от

...
Уволниха медицинската сестра - Мая Илиева, която беше един от
Коментари Харесай

Уволниха Мая Илиева, един от организаторите на протеста на медицински работници

Уволниха здравната сестра - Мая Илиева, която беше един от главните уредници на митингите на медицинските служащи. От години тя работеше в болница " Токуда " в София. Според омбудсмана Мая Манолова, това не е казус и е опит за заплашване на всички протестиращи.

Преди три месеца медицинските сестри хвърлиха престилките си пред здравното министрество. Заедно с молби за овакантяване. Тогава алегорично - в символ на митинг. Месеци по-късно уредникът на митингите - Мая Илиева, получи заповед за уволняване. Болницата, в която е работила до момента, отхвърля да има връзка сред митингите и уволнението.

Официално мнение на " Аджибадем Сити Клиник ": Поводът за налагане на дисциплинарното наказване са съответни обстоятелства и условия, които са изрично открити и за които има писмени и други доказателства и свидетелски данни.

Според уволнената сестра истината е друга.

Мая Илиева, здравна сестра: Ясно е, че съм неуместна, това няма да ме спре, в противен случай - окуражи ме още повече. Имаше значителен напън по време на първия митинг изключително - тогава бяха записвани имената на сътрудниците, които си бяха разрешили лукса да излязат да стачкуват в двора на болничното заведение.Мая Манолова, омбудсман на Република България: Сигурна съм, че на всеки му е ясно каква е същинската причина за това уволняване - да ѝ бъде затворена устатата, да бъде сплашена тя и всички, които се осмеляват да пазят гражданските си права.
Мая Илиева отхвърля да е закъснявала и да е нарушавала разпоредбите за работа. Смята, че от " Токуда " са нарушили реда за дисциплинарно уволняване. И чака съдът да удостовери това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР