Уволненият бивш главен прокурор Иван Гешев официално обяви, че влиза

...
Уволненият бивш главен прокурор Иван Гешев официално обяви, че влиза
Коментари Харесай

Иван Гешев атакува политиката и партиите с нов проект

Уволненият някогашен основен прокурор Иван Гешев публично разгласи, че влиза в политиката с нов план и задачата му е присъединяване в идващите парламентарни избори.

Категоричният триумф на гражданските претенденти на предходния избор е явен сигнал, че това е изцяло допустимо и че е пристигнало времето за основаване на политическа групировка от нов вид – гражданска и демократична, сподели Иван Гешев на конференция в Българска телеграфна агенция. Затова през днешния ден десетки цивилен организации сътворяваме платформа „ Граждански блок “, влизаме в политиката, с цел да променим порочния модел, добави той.



Формацията е демократична и не е ничия благосъстоятелност, и ще бъде непокътната територия за всички дейни жители, които са подготвени действително да вземат участие в политическия живот на страната и желаят гласа им да бъдат чут, добави екс обвинител номер 1.

Средствата, посредством които ние ще реализираме задачите си, са унищожаване на монопола на партиите върху изборния развой и властта, посредством смяна на член 12 в Конституцията, смяна на Изборния кодекс за унищожаване на несправедливите преимущества, с които се употребяват партиите, унищожаване на трудностите през реализация на референдумите, преимущество на мажоритарния детайл в парламентарните избори, действителна финансова децентрализация на българските общини, с цел да не може огромната община посредством финансирането да реализира политически и персонални цели.



Чл. 12 гласи, че Сдруженията на жителите служат за облекчаване и отбрана на техните ползи. А в алинея втора се споделя: " Сдруженията на жителите, в това число синдикалните, не могат да си слагат политически цели и да правят политическа активност, присъщи единствено на политическите партии. "



Ще участваме в идващите избори с напълно цивилен листи, съобщи още Гешев.



През юни т.г. с 16 гласа " за " и четири " срещу " основният прокурор Иван Гешев бе отхвърлен от поста си с решение на Висш съдебен съвет. Мотивът за отстраняването на Иван Гешев бе за уронване престижа на правосъдната власт.

Това бе второто предложение, което бе импортирано от магистрати от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Първото предложение - което бе учредено на професионални причини за интервенция в следствието в възможното нападение против себе си - бе изтеглено от шестимата си вносители. Така остана единствено второто предложение - което се основава на думите на Иван Гешев " политически отпадък ", отнесени към народните представители. 



Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР