Уверявам ви в твърдата подкрепа на президентската институция за тракийската

...
Уверявам ви в твърдата подкрепа на президентската институция за тракийската
Коментари Харесай

Йотова: Президентската институция твърдо подкрепя тракийската кауза

" Уверявам ви в твърдата поддръжка на президентската институция за тракийската идея. Следваме мъдрия съвет на тракийците „ Прощаваме, само че не забравяме “. Ще продължим да настояваме за правдивост за потомците на тракийските бежанци. “ Това декларира вицепрезидентът Илияна Йотова в незабравим адрес, изпратен до Националния юношески събор „ Илиева равнища “ във връзка Деня на тракийското дете. Всяка година вицепрезидентът е на Илиева равнища дружно с тракийци от цяла България. Тази година неотложни задължения не й разрешиха да участва и беше представлявана от член на своя екип, оповестиха от прессекретариата на президента.

Йотова благодари на община Ивайловград и Съюза на тракийските сдружения в България, че за следващ път провеждат деня за памет и респект. „ Благодаря на Съюза на тракийските сдружения в България и на неговия ръководител господин Красимир Премянов, които макар компликациите толкоз доста години пазят паметта и я предават на поколенията “, показва вицепрезидентът.

„ В началото на юни осиротелият мемориал на Илиева равнища за поредна година събира потомци на тракийци от цяла България. Под изгарящите лъчи на слънцето скланяме глави пред детската голгота. Времето е безсилно да изпепели паметта за трагичните събития на 1913 година, които написаха едни от най-тъжните страници в българската история. В небето над тази земя са ангелите на над 200 български деца, които не съумяха да опознаят света и да осъществен фантазиите си! Днес живеем с раната на десетки хиляди български фамилии, прогонени от родните си домове, изгубили своите близки “, написа Илияна Йотова и акцентира, че никой няма право да пренаписва историята на това страдалчество.

„ Но 1913 година е и величава – поради силата на човешкия дух, несломимата религия, поради безграничната обич към Род и Родина, поради героизма на елементарния човек, който искаше да опази дома и фамилията си, вярата, българското “, акцентира вицепрезидентът.

Към тракийците Йотова се обръща с думите: „ Вие сте образец за това по какъв начин почитта към саможертвата и паметта за предците са непресъхващ извор на национализъм и национално самочувствие! “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР