Уверен и готов да покори нов връх в кариерата си

...
Уверен и готов да покори нов връх в кариерата си
Коментари Харесай

Ружди Ружди: Ще дам всичко от себе си. Готов съм да се боря!

Уверен и подготвен да покори нов връх в кариерата си - по този начин се усеща българският параолимпиец Ружди Ружди. Днес (27 август) след 13:00 ч. българско време той ще взе участие във финала на подтикване на гюле в своята категория F55 на параолимпийските игри в Токио.

Ружди познава усета на триумфа от най-важния състезателен конгрес. Преди 5 години в Рио де Жанейро той завоюва златен орден, а в сбирката си има още 5 европейски и 3 международни трофеи, като държи и международния връх в дисциплината.

Снимка: Getty Images

" Добре се усещам, подготвен съм да се боря. Броени часове остават до надпреварата. Ще забележим. Не мога да дам предварителна прогноза. Ще се боря, ще дам всичко от себе си. Надявам се да се показва по най-хубавия метод ", съобщи Ружди в предаването " Тази заран ".

Той и още трима български параатлети - Християн Стоянов (бягане 1500 м), Фатме Исмаил (хвърляне на копие) и Милена Тодорова (стрелба), отпътуваха за Токио преди близо 2 седмици и оттогава живеят в олимпийското село, като съблюдават строги ограничения за ограничение на разпространяването на ковид.

Снимка: bTV

" Тук, в олимпийското село, сме непрекъснато с маски. Тестове ни се вършат всеки ден. Не може да се излиза - до столовата единствено. Има поддръжка. За в този момент сме добре всички. Много забавни са леглата. В едни картонени кревати спим. Сега привикнах. Много мъчно ми е да се храня. Избирам си храната аз. Тук си предпочитам все едни и същи неща ", описа Ружди.

За него годината беше сложна. Той се пребори с няколко травми, които към този момент са зад тила му.

" От години имам проблеми с лактите - възпаляват се, почват да ме болят и не мога да упражнявам. Преди надпреварата, преди месец, получих травма в гърба си. Около 15-16 дни не съм упражнявал. Това беше една от най-сериозните ми травми тази година. За в този момент добре се усещам, нямам болки. И да имам, към този момент е късно - деклариран съм за присъединяване. И да има болежка, и да няма... Ще се тласка ", сподели параолимпиецът от село Глоджево, област Русе.

Снимка: Getty Images

С такава солидна визитка, той мечтае за още по-добро показване и прикани всички негови близки, а и почитатели на спорта да му стискат палци

" Постигнал съм всичко. Искам да видя по-добър резултат. Аз пъдя резултати - едно положително показване "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР