Увеличение на заплащането за нощен труд за всички работници е

...
Увеличение на заплащането за нощен труд за всички работници е
Коментари Харесай

Подготвя се увеличение на плащането за нощен труд

Увеличение на заплащането за нощен труд за всички служащи е контрактувано на среща в Министерския съвет сред синдикатите и министри, разгласи след диалозите президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.
Димитър Манолов: Не съм черноглед за увеличението на добавката за нощен труд Ние няма да оставим тази работа по този начин, предизвести президентът на КТ „ Подкрепа ”
Решено е то е да е обвързано с минималната работна заплата и да се усилва дружно с нея. Засега е контрактувано заплащането за нощен труд да е 0,15% от минималната заплата (610 лева в момента), което е към 91 стотинки на час, разгласи общественият министър Деница Сачева. В момента за нощен труд се заплащат 25 ст. на час. Увеличението ще е над 3 пъти.

Това предложение ще бъде импортирано за разискване в Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС) и след това ще бъде гласувано от кабинета. Очаква се нарастването да е реалност още тази година.
Повече пари за нощен труд: По 1 лева на час за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които са " на терен " Досега сумата е била 25 стотинки на час
Синдикатите и държавното управление се договориха още да се трансформират условията, тъй че да може да се усилят заплатите на здравните служащи в детските градини и учебните заведения. В момента те варират сред 610 и 1007 лв..

Целта е да се реализира най-малко от 900 лева, колкото е записано в груповия трудов контракт. Ще се поправят стандартите, съгласно които се дефинират брой медицински личен състав за брой деца. Системата би трябвало да получи в допълнение 9 млн. лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР