Увеличение на данъци не се залага в бюджета на София

...
Увеличение на данъци не се залага в бюджета на София
Коментари Харесай

Няма да вдигат данъците на софиянци

Увеличение на налози не се залага в бюджета на София за 2021 година. Това заяви зам.-кметът по финанси на града Дончо Барбалов в ефира на Българска национална телевизия.

Той изясни, че бюджетът за идната година се чака да бъде непосредствен до този от 2019 година като равнища. " Дори за 2020 година реалистичният сюжет е да достигнем приходите, които бяха заложени в бюджета за 2019 година. Бюджетът по отношение на предходната година към края на септември е с 11 млн. лв. по-малко доходи. Към края на годината чакаме да достигнем равнищата от предходната година, които са към 700 милиона лв. доходи от налози и такси на общината ", съобщи Барбалов.

Зам.-кметът посочи, че се работи по по-добра събираемост. " Правим вероятното да оказваме помощ на хората, които изпитват стопански компликации, посредством разсрочено заплащане на налозите ", изясни Барбалов.

За финансовата стратегия той съобщи, че се прави разбор на тези обекти, които ще бъдат изпълнени тази година и тези, които ще бъдат заложени идната.

" Изключително значим е планът за развиването на транспортната инфраструктура на града, където се надяваме работата да стартира през идната година ", уточни още Барбалов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР