Увеличават се случаите на агресия на затворници към надзиратели, съобщи

...
Увеличават се случаите на агресия на затворници към надзиратели, съобщи
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на агресия на затворници към надзиратели

Увеличават се случаите на експанзия на пандизчии към надзиратели, заяви Цветан Михайлов, заместник-председател на Сливенското синдикалното сдружение към Синдиката на чиновниците в пандизите в България.

В множеството случаи експанзията е вербална, само че са регистрирани случаи и на физическа. Според Михайлов организационния ред в пандизите не подсигурява живота и здравето на чиновниците. 

" Случаят е докладван и е под наблюдението на Окръжната прокуратура ", заяви за БНР представителят на прокуратурата в Сливен Ваня Белева. 

Цветан Михайлов разгласи, че в синдиката има терзание от повишените случаи на експанзия към чиновниците. В края на предходната година е наказана затворничка за нахлуване над длъжностно лице. 

" С решение на Районния съд в Сливен е произнесена едногодишна присъда при първичен непоколебим режим против лишена от независимост за дребна телесна щета, за осъществено посягане против младши контрольор от надзорно-охранителния състав. "  

Пострадалата надзирателка Зарафинка Кръстинова описа, какво се е случило:

" Хвана ме за косата и ме повлече надолу, като не се преценява с това, че чиновник е пред нея. Просто те в последно време не се вълнуват от това кой е отсреща им. "   

Михайлов сподели още, че от синдиката упорстват за увеличение на охранителния състав:

" Човешката мощ в местата за отнемане от независимост не може да бъде заместена от никаква спомагателна техника. "  

Надзирателите разясниха още, че все още в женския затвор така наречен карцер не работи, наказванията са минимални и това е една от аргументите за експанзията против служебните лица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР