Увеличаването на отборите от 32 на 48 можеше да стане

...
Увеличаването на отборите от 32 на 48 можеше да стане
Коментари Харесай

Инфантино остава оптимист за Мондиал 2022 с 48 отбора

Увеличаването на тимовете от 32 на 48 можеше да стане факт още по време на международното състезание по футбол през 2022 година в Катар. Това съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино в Истанбул през днешния ден.

" Когато приказваме за международно състезание по футбол с 48 тима - да, ние изследваме тази опция ", сподели Инфантино и добави, че това ще бъде прегледано и по време на съвещанието на Съвета на международната футболна федерация в Маями идващия месец. Мондиал 2026, който ще се организира в Съединени американски щати, Мексико и Канада, сигурно ще бъде с 48 отбора.

" Ако е допустимо, най-много логистично, тогава ще вземем решение за Мондиал с 48 тима още през 2022 година ", добави Инфантино по време на конференцията, отбелязваща края на тридневната среща на върха в турския град.

" Разширяването на международното състезание в Катар ще помогне да се изпратят " позитивни послания ", сподели още Инфантино, добавяйки, че ФИФА е наясно с " политическата обстановка в района ". Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР