Увеличаване на субсидиите за отстъпки за електроенергия и удвояването на

...
Увеличаване на субсидиите за отстъпки за електроенергия и удвояването на
Коментари Харесай

Гърция ще отдели 500 милиона евро за справяне с енергийната криза

Увеличаване на дотациите за отстъпки за електрическа енергия и удвояването на таксата за отопление, са двете ограничения, възлизащи на съвсем 500 милиона евро, оповестени през днешния ден от съответните гръцки министри.

Гръцкият финансов министър Христос Стайкурас съобщи, че държавното управление вкарва съответни ограничения за " справяне с това, което се счита за краткотрайна енергийна рецесия ".
 Заради високите цени на тока в Гърция дават обезщетения Заради високите цени на тока в Гърция дават обезщетения
Промени в закона, гласувани в гръцкия парламент, понижиха цената на тока за семействата, а държавното управление приготвя нови обезщетения о...

Той разгласи спомагателна отстъпка за електрическа енергия и в допълнение нарастване на таксата за отопление, която се ползва за избрани категории. По-конкретно става дума за усилване на към този момент оповестената мярка за покриване от страната на нарасналата цена на електрическата енергия, т.е. дотацията ще бъде удвоена, вследствие на което жителите няма да усетят нарасналата цена или това нарастване за тях ще е минимално. Според Стайкурас тази мярка, която ще бъде годна до края на годината, е за към 326 милиона евро, а страната ще отдели 168 милиона евро за увеличената добавка за отопление.

Втората мярка, таксата за отопление (с нефт, природен газ, дърва и т.н.), се отнася за съответни семейства, според заложените критерии, свързани с техните приходи, а тази година ще има разширение на изискванията и съгласно Стайкурас се чака да бъдат включени над един милион семейства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР