Ще призная, че отклоних голяма част от дебата за това

...
Ще призная, че отклоних голяма част от дебата за това
Коментари Харесай

Как да получите големи числа, когато прогнозирате ефекта на ИИ върху растежа

Ще призная, че отклоних огромна част от дебата за това дали изкуственият разсъдък ще унищожи всички ни. Ако нашите цифрови владетели в последна сметка ме трансфорат в кламер, тогава най-малко ще съм се насладил на последните си скъпи моменти като човек. Ще ги прекарам, обмисляйки друга част от дебата, за това какъв брой AI ще повлияе на растежа. Залозите са малко по-ниски, само че има също толкоз доста различия. Защо?

Основната полемика визира обсега, мащаба и скоростта на AI. Ще бъде ли AI мощ, която форсира автоматизацията, или също по този начин ще форсира нововъведенията? И дали резултатът му ще бъде резачката за авокадо при подготвяне на храна или микровълновата? И тогава съществува рискът, че до момента в който технолозите може да обичат да се движат бързо и да чупят неща, корпоративните ръководители избират по-заседнал метод на живот.

Има няколко опита да се оценят резултатите на генеративния AI върху годишния напредък на продуктивността, с много разнородни резултати. Миналата година Goldman Sach...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР