Съединените щати са твърдо против мащабна сухопътна операция на Израел

...
Съединените щати са твърдо против мащабна сухопътна операция на Израел
Коментари Харесай

САЩ отново се обявиха против мащабна сухопътна операция на Израел в Рафах

Съединените щати са твърдо срещу огромна сухопътна интервенция на Израел в град Рафах в Ивицата Газа.

Това беше доказано довечера и от Държавния департамент, и от Съвета за национална сигурност в Белия дом.

Подобно навлизане ще отслаби позициите на Израел в договарянията за освобождение на отвлечените от Хамас заложници, съобщи представителят на дипломатическото ведомство във Вашингтон Матю Милър. Той увери, че Съединените щати ще положат старания за намиране на взаимно допустима формула сред Израел и " Хамас " за преустановяване на огъня.

Джон Кърби - представителят на Съвета за национална сигурност - повтори позицията, че с навлизане в Рафах Израел няма да може да реализира задачата си за цялостна победа против " Хамас ".

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи по-рано, че заканите от Вашингтон със заледяване на военната помощ за страната му няма да го спрат:
" Единни сме и сме решени да победим враговете, които желаят да ни унищожат. Ако се постанова, ще го създадем и сами, както съм казвал и преди - в случай че би трябвало, ще се бием единствено със зъби и нокти. Но ние имаме доста повече от зъби и нокти и ще победим. "

По-рано някогашният президент Доналд Тръмп упрекна президента Джо Байдън, че застава на страната на " Хамас ". Републиканският претендент за Белия дом съобщи, че опасността на настоящия президент да спре военната помощ за Израел е срамна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР