Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги

...
Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги
Коментари Харесай

МВР се надява да няма ескалация на напрежението на утрешния протест

Уважаваме мнението и правото на жителите на митинг, само че ги призоваваме към запазване на публичния ред и разграничение на позицията и при забелязване с такива жители, които са с ясни планове за нарушение на публичния ред. Това сподели старши комисар Иван Георгиев от Отдел „ Охранителна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи на брифинг, отдаден на утрешния митинг в центъра на София.
„ Охранителна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи по отношение на идните утрешни мероприятия в Столична дирекция на вътрешните работи е добита информация от публичнодостъпните електронни медии за идно мероприятие в региона на площад „ Независимост “ на следващия ден на 02.09. Във връзка с това нещо Столична община има добита информация с подадено заявление за идно протестно мероприятие в същия регион. От страна на Столична дирекция на вътрешните работи ще бъдат подхванати нужните ограничения с нужния запас от полицейски чиновници за застраховане на въпросното мероприятие както и за надзор и контролиране на пътното придвижване в региона на протестните дейности “, добави той.
 2 септември - ще падне ли от власт Борисов след Велико национално въстание? 2 септември - ще падне ли от власт Борисов след " Велико национално въстание "?
Утрешният 2 септември несъмнено се чака да е извънредно парещ и то освен от позиция " време ". Тогава в Народното събрание се връщат д...
Ст. комисар Георгиев насочи зов жителите да желаят подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи, в случай че виждат провокатори и да ги показват на служителите на реда, с цел да може протестното мероприятие да протече без ескалация на напрежението.
На всички основни места в столицата ще има чиновници на „ Пътна полиция “, които ще се грижат за реда и спокойствието, сподели и Тони Славев от отдел „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи, представен от организация " Фокус ".
„ Във връзка с утрешното мероприятие от страна на „ Пътна полиция “ ще бъдат подхванати всички нужни ограничения за гладко напредване на хора и коли. На всички основни места ще има чиновници на „ Пътна полиция “, които ще се грижат за реда и спокойствието. Призоваваме всички жители да запазят успокоение, да извършват напътствията на чиновниците на „ Пътна полиция “ и да бъдат малко по-търпеливи “, уточни Славев
„ Имаме готова организация, в случай че се стигне до ескалация на напрежението. Надяваме се да не се стига до това. Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София. Ще бъдат паркирани, където преценим, че е оправдано “, добави Славеев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР