Уважаеми съграждани, уважаеми народни представители,Преди 32 години България пое по

...
Уважаеми съграждани, уважаеми народни представители,Преди 32 години България пое по
Коментари Харесай

Преговорна рамка на ПП „Продължаваме Промяната“

Уважаеми съграждани, уважаеми народни представители,

Преди 32 години България пое по пътя на прехода. 32 години българското общество чака да настъпи промяната; чакаме повече правдивост и самостоятелност, по-добри условия за труд и стопански напредък, по-добри пътища, повече детски градини, по-добро обучение за децата си, качествено опазване на здравето, обществена правдивост и грижа.

32 години по-късно България води класациите за най-корумпираната страна в Европа и най-бедната страна-членка на Европейския съюз.

Но смяната идва, въпреки и не с бързината и лекотата, с която ни се желае. Промяната идва макар съпротивата на мафията, макар неработещата правосъдна система, международна здравна рецесия, макар привнесената инфлация и европейската енергийна рецесия.

Днес още веднъж се намираме на вододел – дали да продължим по пътя на смяната или да се завърнем към дните на растяща корупция, облечена в евроатлантически одежди, затъмнени стаи и джипове, феодални зависимости, и липса на вероятност за нас и нашите деца в България.

Днес, всеки от нас и всеки от вас има голяма отговорност в коя посока ще тласне България. Единият път води към дълбока политическа рецесия, серпантина от избори, прекъсване на основни промени, загуба на европейски средства, неспособност за законодателни промени, които да отговорят на енергийна рецесия, инфлацията, продоволствена неустановеност. Изберем ли другия път обаче можем да продължим с държавно управление с ясна стратегия и цели, които са нужни за превръщането на България в една естествена модерна страна.

Програмата на държавното управление на смяната до края на годината изисква вдишване на неизменен ангажимент за:
Решителни стъпки в битката с корупцията – приемане на закона за новата антикорупционна комисия с проверяващи функционалности и избор на господин Бойко Рашков за неин ръководител, както и приемане на нов закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали за нарушавания и корупция;Промени в закона за правосъдната власт, с които се вкарва механизъм за отчетност и следствие на основния прокурор, който закон ще бъде показан от министерство на правораздаването до дни;Приемане на 22 законодателни промени, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност, които закони ще дадат опция България да стартира усвояването на 13 милиарда лв. безплатни средства от Европа, да има медицински хеликоптери, съвременни класни стаи, енергийно ефикасни семейства и др.;Промени в закона за публичните поръчки и подписване на съглашението за новия пакет европейски оперативни стратегии за интервала 2021-2027 на стойност 3,7 милиарда лева и обезпечаване на тяхното осъществяване по транспарантен и легален начин;Довършване на Стратегическия проект на България за развиване на земеделието и селските региони, който ще обезпечи на селскостопанските ни производители 16 милиарда лева;Осигуряване на енергийна диверсификация посредством дотъкмяване на гръцката газова връзка, с цел да получаваме на ниска цена газ от АзербайджанИзбор на самостоятелни и способени членове на водещите регулаторни органи като Комисия за защита на конкуренцията, Българска народна банка и КФН за обезпечаване на конкурентна и предвидима бизнес среда у нас и унищожаване на злоупотребите с цените на горивата и главните артикули и услуги;Обособяване на организацията по горите като самостоятелна държана организация, към която да преминат всички горски стопанства; прекъсване на злоупотребите в горските стопанства и на закононарушенията по отношение на българската гора.
След приемане на мандата за сформиране на държавно управление политическа партия „ Продължаваме Промяната “ ще излъчи преговорен екип, управителен от господин Кирил Петков, който ще договаря с всеки депутат, който е подготвен да работи за горепосочените цели по разбиране и по самостоятелен от задкулисието метод. За идващ министър председател на България ще предложим съпредседателят на Продължаваме Промяната господин Асен Василев.

Единственото по-опасно за страната от избори в този миг е задкулисието да продължава да бъде в ръководството посредством подставени лица. Ето за какво заявяваме, че няма да преговаряме със следните политици: Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и Костадин Костадинов, както и всички други народни представители, които не са свободни да взимат независими решения без предварителното единодушие на гореописаните лица или техни господари.

Продължаваме Промяната ще предложи нов кабинет само при съществуването на увереност, че в 47-мото Народно заседание има най-малко 121 народни представители, които ще слагат посочените 8 цели преди всичко.

Благодарим Ви!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР