Уважаеми съграждани,Днес се навършват 149 години от гибелта на Апостола

...
Уважаеми съграждани,Днес се навършват 149 години от гибелта на Апостола
Коментари Харесай

Обръщение на кмета на Ямбол по повод отбелязване на 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

Уважаеми съграждани,

Днес се навършват 149 години от гибелта на Апостола на свободата, Васил Левски. Той беше и ще остане образец за подражателство за всички българи – с чистотата на персоналния си живот, с безукорната почтеност, с прогресивните си хрумвания, само че най-много с това, че вярваше в силите и волята на своя народ!
Само за няколко години Апостола промени българите и ги приготви за битка, тъй като той персонално обикаляше поробеното Отечество, рискувайки живота си – убеждаваше, укрепваше вярата на народа в освободителното дело, вдъхваше убеденост на разколебаните и вяра на обезверените. Той учеше хората, че триумфи не се реализират с подвизите на един човек, а със задружните старания на всички българи.
Ние би трябвало да осъзнаем, че „ каузи трябват, а не думи “, дружно да работим за „ свята и чиста република “ и „ с удоволствие да обичаме оногова, който ни покаже погрешката… “, с цел да не тежи Дяконовото „ Народе???? “ на съвестта ни. Трябва да създадем всичко по силите ни, с цел да бъдем най-малко малко почтени за Левски! Да бъдем положителни българи!
Поклон пред паметта на Апостола и святото му дело!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР