утриционистът Кери Торенс споделя какво прави карфиола (този универсален зеленчук)

...
утриционистът Кери Торенс споделя какво прави карфиола (този универсален зеленчук)
Коментари Харесай

5 невероятни здравни ползи от карфиола

утриционистът Кери Торенс споделя какво прави карфиола (този повсеместен зеленчук) толкоз здравословен - от питателните субстанции, които обезпечава, до изгодите за тялото ви, пишат от.

Ето кои са питателните изгоди от карфиола:

Порция от 80 гр. (суров вид) съдържа почти:
2 гр. протеин3,5 гр. въглехидрати1,4 гр. фибри0,3 гр. мазнини202 мг калий14 мг калций44 микрограма фолиева киселина45 мг витамин С

Дали обаче карфиолът може да бъде употребяван от всеки?

За множеството от нас карфиолът е здравословен избор. Ако обаче имате проблем с щитовидната жлеза, може да бъдете посъветвани да сведете до най-малко количеството на кръстоцветните зеленчуци, които ядете. Това е по този начин, тъй като тези зеленчуци могат да попречат на усвояването на йод, който е нужен за производството на хормони на щитовидната жлеза. Струва си обаче да се означи, че ще би трябвало да ядете огромно количество и непрекъснато, с цел да бъде това проблем.

Карфиолът е храна с високо наличие на фибри, която за множеството от нас е извънредно потребна - подкрепя храносмилателния развой. За някои хора обаче храните с високо наличие на фибри могат да причинят отичане на корема и газове, това е изключително значимо за хората, които страдат от възпалителни заболявания на червата - като заболяването на Крон или ултрацерозния колит.

Ако имате подозрения дали би трябвало да включите карфиол в менюто си, консултирайте се със експерт или вашия персонален доктор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР