Утрешното последно заседание на настоящия състав на ВСС може да

...
Утрешното последно заседание на настоящия състав на ВСС може да
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Утре ВСС пъди Лозан Панов за злоупотреби?!

Утрешното последно съвещание на сегашния състав на Висш съдебен съвет може да се трансформира в завършек на шефската кариера на Лозан Панов във Върховен касационен съд.

Сред висшите магистрати се носят клюки, че по време на утрешния пленум на правосъдното държавно управление може да бъде поискана неговата оставка, която да затвори кръга след отдръпването на шефа на Софийски градски съд Калоян Топалов, с който са в другарска непосредственост, написа Пик.

Причината е, че на последното съвещание членът на Висш съдебен съвет Галя Георгиева е настояла Лозан Панов да даде доклад за работата си пред колегията. Той е отказал да го направи с претекста, че не й е задължен. Георгиева обаче е упорствала, че тя е един от вносителите на предлагането за избора му за ръководител на Върховен касационен съд, тъй че има право да му желае доклад. Въпреки това Панов е отказал и е декларирал, че е икономисал 300 хиляди лева на системата.

Магистрати обаче са безапелационни, че той вкарал в разход за над 360 хиляди лева системата, защото е уволнил 17 души, които сега печелят каузи против съда и се заплащат големи суми от Върховен касационен съд, както и е назначил други 30. Само за неизползвани отпуски и обезщетения до този миг на въпросните уволнени са изплатени 60 хиляди лева

В същото време инспекторатът на Висш съдебен съвет завърши инспекцията по искане на правосъдното държавно управление за положението на Върховен касационен съд под управлението на Лозан Панов. Изводите са, че има нарушавания на кодекса на труда, непозволени уволнения, неспазване на напътствията на Висш съдебен съвет и превишаване на пълномощия от страна на Панов, защото съкращенията в съда могат да се правят единствено по решение на Висш съдебен съвет.

Заради всичко това ядосани магистрати членове на Висш съдебен съвет обмислят вид на утрешното последно съвещание на правосъдното държавно управление в този състав да изискат и гласоподават оставката на Лозан Панов.









Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР