Утре в столичния квартал „Христо Ботев” ще бъде разположен мобилен

...
Утре в столичния квартал „Христо Ботев” ще бъде разположен мобилен
Коментари Харесай

Имунизират срещу морбили децата в столичния квартал „Христо Ботев”

Утре в столичния квартал „ Христо Ботев” ще бъде ситуиран мобилен кабинет за слагане на ваксини против морбили, оповестяват от Министерство на здравеопазването. Мярката се постанова поради възходящия брой на заболелите.
9-месечно бебе и 19-годишната му бременна майка са измежду последните инфектирани с морбили Очаква се броят на инфектираните да се усили
Лекарите ще поставяни ваксини против морбили на всички деца от 13-месечна до 18-годишна възраст, за които е открито от общопрактикуващите лекари, че нямат имунизация или са пропуснали такава.

Министерството на здравеопазването е изпратило инструкции до всички Регионални здравни инспекции за предприемане на ограничения за ограничение на разпространяването на болестта и недопускане възникването на нови случаи.

Една от ограниченията е всички персонални лекари в страната да издирят и открият всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационния календар.
Заболелите от морбили у нас станаха 27 души (ОБЗОР) Трите нови лица бяха признати в Инфекциозната болница в София
От здравното ведомство молят родителите, в случай че открият пропуск в имунизационния статус на детето си, сами да потърсят персоналния си доктор.

Инкубационния интервал на заболяването е приблизително от 9 до 21 дни, а признаците мощно наподобяват тези на остра вирусна зараза. Заразяването става по въздушно-капков път.

Усложненията в резултат на заболяване от морбили, както при възрастни пациенти, по този начин и при деца могат да са доста тежки, а смъртността е 1 на 1000 случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР