Утре ще излезем с информация за цените за месец март.

...
Утре ще излезем с информация за цените за месец март.
Коментари Харесай

Шефът на “Булгаргаз“: Ще има намаление на газа с 12-13%

Утре ще излезем с информация за цените за месец март. Очакваме понижение най-малко с 12-13%. Това заяви изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.

Относно офанзивите против сдружението, той посочи, че актуалният ръб на шефовете е назначен от служебното държавно управление. Самият Павлов бил в " Булгаргаз " от 2015 година Твърденията за бойкот той дефинира като неуместни.

" От едно сдружение труп в края на 2014 година, сега сме поддръжник на целия газов и енергиен бранш на фона на рецесията в цяла Европа ", счита Павлов пред Нова телевизия.

На въпрос дали можеше да се избегне 30% нарастване на цената, той отговори: " Искам да успокоя всички български жители, че " Булгаргаз " прави всичко допустимо българския консуматор да има най-ниска цена. Нека не забравяме, че тази суровина е импорт и цената се дефинира от борсата. " Булгаргаз " следва метода на ценообразуване, който е избран от КЕВР ".

Той посочи, че на 31 декември с писмо до Министерски съвет и енергийното министерство, сдружението е изпратило информация за упованията за развиването на цените.

Относно азерския газ, Павлов посочи, че по контракт е планувано доставката да се прави през интерконектора, който още не е подготвен. Въпреки това след договаряния се внасят количества по друга тръба.

Относно изказванията, че газ от " Чирен " се продава в Румъния, шефът на " Булгаргаз " съобщи, че сдружението няма лиценз за търговия в Румъния.

Той добави, че зад офанзивите против сдружението, стоят евентуално частни ползи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР