Утре се очаква да заминат 30 медика за АданаПрозорецът за

...
Утре се очаква да заминат 30 медика за АданаПрозорецът за
Коментари Харесай

Жертвите на труса в Турция и Сирия надмина 8 100, изпратихме още един „Спартан” със спасители


Утре се чака да заминат 30 медика за Адана

Прозорецът за намиране на оживели след трусовете в Турция и Сирия се стеснява, защото броят на жертвите надмина 8 1000.

Загиналите в прилежаща Турция са 5894 души,  съобщи турският вицепрезидент Фуат Октай. По думите му повече от 34 000 души са ранени. Освен това към 5775 здания са се срутили вследствие на земетресенията в понеделник.

В Сирия са починали 2270 души по данни на министерството на опазването на здравето и на избавителната организация " Белите каски ", които броят жертвите надлежно в следените от държавното управление и от опозицията региони.

Местните управляващи в Алепо оповестиха, че сирийските спасители са разкрили 92-ма оживели за един ден под срутените здания и всички имат потребност от здравна помощ.

Създадени са над 120 центъра за краткотрайно настаняване, защото доста поданици на града, изключително в остарялата му част, са останали без дом вследствие на бедствието. Трусовете са развалили повече от 3000 здания.

Двама наши сънародници се търсят след бедствието. Първоначално беше обявено за българин с двойно поданство, липсващ в град Искендерун.

Вторият сигнал, подаден до външното ни министерство, е за българин, който по време на труса се е намирал в Антакия.

В избавителните интервенции вземат участие 12 хиляди турски спасители и 9 хиляди бойци. 

Помощ пристигна и от 70 страни, в това число от България.

Днес нашата страна изпрати още един „ Спартан ”, на борда на който има  20 чиновници на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.

Утре се чакат да има курс с 30 медика в Адана, сподели военния министър. Димитър Стоянов съобщи, че има остра потребност от екипи, които да се включват в издирването на хора. 

В събота е допустимо да има още един или два полета до Адана. Така ще бъде заменен екипът спасители на Столичната община, който отпътува в деня след земетресението в Турция.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР