Утре правителството ще създаде временна експертна комисия, която да извърши

...
Утре правителството ще създаде временна експертна комисия, която да извърши
Коментари Харесай

ЕКСПЕРТНА КОМИСИЯ: Държавните институции ще извършат проверки на засегнатите от водите райони

Утре държавното управление ще сътвори краткотрайна експертна комисия, която да извърши инспекция на инфраструктурата в засегнатите от наводненията региони по Южното Черноморие. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков преди началото на държавното съвещание, което стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на наводненията в Царево.

Той съобщи, че би трябвало да бъде изработен изчерпателен разбор за аргументите, довели до нещастието, както и да се предпримат такива дейности, които в бъдеще ще ни разрешат да бъдем по-подготвени като страна.

Председател на експертната комисия ще бъде заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров. В комисията ще вземат участие съвсем всички държавни институции и други ведомства, изясни още министър председателят.

" Като членове ще вземат присъединяване представители от Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие, Министерство на земеделието, АПИ и други институции, както и представители на регионалната администрация на Бургас и от засегнатите общини. При нужда ръководителят ще притегля за присъединяване в работата и представители от други министерства и организации. В тридневен период от издаване на заповедта съответните министри, ведомствата, регионалният шеф и кметовете на засегнатите общини следва да уведомят комисията за своите представители. В 14-дневен период от първото съвещание комисията следва да показа отчет, с констатации и оферти за коригиращи дейности, в това число промени на нормативната уредба. Контрола по осъществяване на заповедта ще реализирам персонално ", изясни акад. Денков.

Според министър-председателя е нужен диалог в междуинституционални формати, а решенията би трябвало да бъдат взимани въз основата на справедлива и тествана информация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР