Уточнява се, че на 4 юни военните на Киев са

...
Уточнява се, че на 4 юни военните на Киев са
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна са пробили отбранителната линия на руснаците в Запорожко направление

Уточнява се, че на 4 юни военните на Киев са подхванали локализирани наземни офанзиви и са постигнали стеснен тактически триумф в западната част на Донецк и в източната на Запорожието.

 

Кадри от геолокация, оповестени на 4 юни, демонстрират украински механизирани сили, които напредват лимитирано североизточно от Ровно. Руски военни блогъри настояват, че украинските сили напредват към Приютное (15 км югозападно от Велика Новоселка) и Макариевка (на 4 км югозападно от Велика Новоселка) и са завладяли Новодаровка (14 км югозападно от Велика Новоселка) и Нескучно (2 км югозападно от Велика Новоселка).

 

Някои съветски военни репортери настояват, че украинските войски са пробили първата линия на съветската защита и са напреднали в региона от 500 метра до 3 километра. Към момента на издание на отчета обаче няма образни доказателства за изказванията. Според същите отчети съветските войски също са изгубили позициите си при Левадное (18 км югозападно от Велика Новоселка).

 

Кадри, публикувани на 2 юни, демонстрират артилерийски елементи от украинската артилерийска бригада, които стрелят по съветски позиции покрай Старомоерске, надлежно на към 7 км южно и 7 км югоизточно от Нескучно и Ровно.

 

Някои военни блогъри също настояват, че украинските сили са направили лимитирани контраатаки покрай Малая Токмачка (28 км югоизточно от Хуляйполе) и че съветските сили са направили въздушни удари против атакуващите украински сили покрай Гуляйполе.

 

Руските военни репортери настояват също, че доброволческият батальон " Восток “ и частите на 5-та общовойскова войска са се защитили сполучливо против по-нататъшното украинско нахлуване. Според тях украинските локализирани контраатаки са разследващи интервенции.

 

Украинските войски не престават да обстрелват предните и тиловите региони на Южна Украйна. На 3 юни съветската Противовъздушна отбрана е прихванала украински ракети, ориентирани към Бердянск и Мелитопол.

 

На 4 юни украинските войски са нанесли спомагателни удари в региона на Запорожие: покрай Мелитопол, североизточно от Мелитопол в региона на Черниговка и покрай фронтовата линия при Вербов и Родов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР