Устройството оползотворява максимално потенциала на бързите оптични връзки до дома,

...
Устройството оползотворява максимално потенциала на бързите оптични връзки до дома,
Коментари Харесай

Tenda AC8 – гигабитов рутер за 4К стрийминг и онлайн игри

Устройството оползотворява оптимално капацитета на бързите оптични връзки до дома, като покрива със постоянен сигнал жилища до 90 квадратни метра

Tenda AC8 поддържа гигабитови скорости за интернет развлечения вкъщи
(снимки: TechNews.bg)

Навлизането на оптиката до дома даде подтик на ново потомство развлекателни интернет приложения, включително 4К видео стрийминг и онлайн игри с безкомпромисна скорост. Домашните консуматори могат да се насладят на оптимално преживяване, когато с изключение на бърза интернет връзка имат и съвременен гигабитов рутер, които обезпечава нужната честотна лента за обвързваните устройства – компютри, таблети, конзоли.

Точно такова устройство е новият Tenda AC8 – двубандов AC1200 рутер с гигабитова скорост, който покрива със постоянен безжичен сигнал пространства с повърхност до 90 кв. метра, т.е. дребни и междинни по величина жилища. Устройството се предлага на пазара у нас на цена от към 50 лева с включен Данък добавена стойност, което го прави извънредно прелъстителен избор за домашните консуматори.

Дизайн

В кутията на AC8 намираме устройство със здрава пластмасова структура, изпълнено в черен цвят, с четири външни антени. Комплектът включва още  захранващ адаптер, кабел за свързване на WAN врата към интернет и управление за потребителя.

Отзад са ситуирани четири Gigabit Ethernet врата: упоменатият WAN порт 10/100/1000Mbps за свързване към интернет и 3xLAN врата 10/100/1000Mbps за жично свързване на разнообразни устройства към рутера. Наличен е също един WPS/Reset бутон и гнездо за зареждане, несъмнено.

Отпред има разноцветен LED знак за положението на рутера. Отличителна специфичност са четирите външни антени по 6dBi, които дружно с вградените в устройството технологии поддържат устойчиво безжично покритие в цялото жилище. Рутерът е относително дребен, с размери 200x127x33,6 мм, и лек – тежи 612 грама.

Гигабитова скорост  

AC8 е гигабитов рутер – както във връзка с кабелните връзки, по този начин и на безжичните. Освен четирите Gigabit Ethernet врата устройството на Tenda поддържа двубандов Wi-Fi – в честотните диапазони 2,4GHz и 5GHz със сумарна скорост 1167 Mbps (300Mbps по стандарта 802.11b/g/n плюс 867Mbps по 802.11ac/a/n), като по този начин може да оползотвори оптимално гигабитовата оптика.

Интегрираната двубандова технология комбинира 2,4GHz и 5GHz под едно Wi-Fi име, като честотата от 5GHz е заложена като предпочитана и рутерът автоматизирано заделя по-бързия безжичен сигнал към обвързваните устройства. Високата продуктивност на устройството при обработката на потоците от данни е обезпечена от 28-нанометров Realtek CPU на тактова периодичност 1GHz.

Стабилно покритие

AC8 е кадърен да покрие с безжичен сигнал повърхност до 90 квадратни метра, т.е. дребни и междинни по мярка жилища. Силният и постоянен безжичен сигнал е резултат от комбинацията на четири двубандови антени по 6dBi и разнообразни технологии като Beamforming, която насочва сигнала непосредствено към потребителските устройства.

В допълнение, рутерът ползва интелигентно приоритетизиране на трафика – Smart Traffic Prioritisation. Устройството проучва интернет средата и автоматизирано усъвършенства Wi-Fi канала и честотната лента, с цел да избегне разстройства и да обезпечи непрекъсната, оптимална работа.

Благодарение на технологията MU-MIMO, Tenda AC8 може да комуникира по едно и също време с голям брой безжични Wi-Fi устройства при усъвършенствана скорост и покритие. Технологията понижава времето, което всяко устройство би трябвало да изчака за сигнал от рутера, и фрапантно форсира безжичната мрежа.

Висока сигурност

Tenda AC8 подсигурява безжичните връзки с напреднали логаритми за криптиране като WPA-PSK/WPA2-PSK и WPA/WPA2. Освен това рутерът поддържа алтернатива за пречистване на потребителските устройства посредством „ черни ” и „ бели ” описи.

Много значима в аспекта на сигурността е поддръжката на IPv6 адреси, които се присвоят на инцидентен принцип от  доставчиците и попречват вирусните офанзиви, а също по този начин пазят онлайн транзакциите.

Рутерът дава инструмент и в ръцете на родителите, които се притесняват за това какви уеб запаси посещават децата им. За задачата е планувана алтернатива за наставнически надзор, която поддържа основаване на черни и бели описи. В допълнение, рутерът предлага и опция за настройване на мрежа за посетители.

Лесно инсталиране и ръководство

Домашният рутер би трябвало да се конфигурира елементарно, тъй като множеството консуматори нямат специфични компютърни и мрежови умения, и това важи в цялостна степен за Tenda AC8. Когато заменяте остарелия си рутер с AC8, ще бъдете оптимално улеснени от функционалността за миграция на паролата за акаунта, поддържана от устройството на Tenda.

Достатъчно е да свържете WAN врата на остарелия рутер към един от LAN портовете на AC8 и рутерът автоматизирано ще копира паролата за броудбанд акаунта при включване към зареждането, елиминирайки по този метод компликациите с настройките при инсталиране.

Наблюдението и настройките на рутера и мрежата могат да се правят по познатите способи – през уеб-базиран интерфейс или посредством мобилно приложение Tenda Wi-Fi, налично за събаряне от потребителите на Android и iOS устройства, което разрешава също онлайн ъпгрейд и отдалечено ръководство.

Цена и наличност

Домашният гигабитов рутер, както и останалите мрежови артикули на Tenda, са необятно налични в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на производителя. Tenda AC8 се предлага на доста преференциална цена от към 50 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 2 години. В комплекта влизат рутерът, захранващ адаптер, Gigabit Ethernet кабел и документи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР