Устройствата Nest Hub първи получиха Fuchsia актуализация(снимка: Google) Дългоочакваната операционна система

...
Устройствата Nest Hub първи получиха Fuchsia актуализация(снимка: Google)
Дългоочакваната операционна система
Коментари Харесай

Google пусна официално Fuchsia OS на собствени устройства


Устройствата Nest Hub първи получиха Fuchsia актуализация
(снимка: Google)

Дългоочакваната операционна система Fuchsia, считана за опция на Android, към този момент работи на същински устройства, създадени от Гугъл, а точно – първото потомство Nest Hub за умния дом.

От през днешния ден Гугъл стартира да предлага актуализация за притежателите на първото потомство Nest Hub, пуснато през 2018 година, заяви. Тази актуализация няма да промени никоя от функционалностите на Nest Hub, само че интелигентният екран на устройството ще работи с операционна система Fuchsia вместо с Linux-базирана Cast OS, употребена преди.

За Fuchsia се разчу още през 2016 година като упорит, пробен потребителски интерфейс. По-късно Гугъл стартира вътрешни проби с доста устройства, обхващайки цялостната гама от уреди за умния дом на компанията до. Операционната система напредва и неотдавна влезе в постоянен график на стартиране.
още по тематиката
Базираната на Fuchsia актуализация за Nest Hub ще се популяризира през идващите месеци. Като се има поради, че интерфейсът и потребителското преживяване ще останат непроменени, евентуално притежателите на Nest Hub даже няма да виждат, че са минали към Fuchsia OS.

Изглежда, че Гугъл се движи внимателно с въвеждането на Fuchsia, което ще продължи месеци, защото промяната на операционната система в не е елементарна актуализация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР