Устойчивото нишесте спестява около 10% от калориитеАко сте от хората,

...
Устойчивото нишесте спестява около 10% от калориитеАко сте от хората,
Коментари Харесай

Диетолози съветват: Отслабваме, ако картофите и пастата са студени

Устойчивото нишесте икономисва към 10% от калориите
Ако сте от хората, които желаят да отслабнат, има добра вест: не е нужно да се измъчвате с диети и строги правила. Само няколко дребни трика са задоволителни, с цел да свалите омразните непотребни килограми.

Първата хитрост е: добър тиган - по-малко олио - икономисване на калории. Нищо чудно, тъй като енергийната компактност на мазнината е висока: една супена лъжица съдържа повече от 100 килокалории. Купете си тиган с положително покритие. Тогава ще ви би трябвало по-малко олио, когато готвите.

Експертите по хранене обаче не предлагат изцяло да се заобикаля потреблението на лой. Тя е извънредно значима за действието на тялото ни, изключително за здравето на дамите. Някои витамини могат да бъдат усвоени, единствено когато се одобряват по едно и също време с мазнини. Следователно задушаването на зеленчуци единствено във вода, с цел да се спестят калории, е безсмислено. Дресингът за салата без олио или зехтин също не е добра концепция.

Друг трик е да ядете храната студена. Ако сготвите ориз, картофи или паста, оставите ги да изстинат, а на идващия ден ги затоплете или яжте студени. Така те ще бъдат по-малко калорични. Това се дължи на обстоятелството, че при изстудяване в тях се образува друга форма на нишестето - устойчива. Това са тип фибри, които не се усвояват елементарно и тялото получава по-малко сила. Изчислено е, че устойчивото нишесте може да спести към 10% от калориите.

Трети метод за дейно намаляване е да разгледате чинията си. В идеалния случай тя би трябвало да е на половина цялостна със зеленчуци, една четвърт - с гарнитури, и другата четвърт – с храни, богати на протеини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР