Установено е, че растенията и цветята, освен че носят ползи

...
Установено е, че растенията и цветята, освен че носят ползи
Коментари Харесай

Тези растения у дома носят късмет през 2024 година

Установено е, че растенията и цветята, като се изключи че носят изгоди за здравето, могат да привлекат благополучие и шанс в дома ви.

С настъпването на новата година доста от нас слагат ново начало в живота си и търсят способи да подобрят благоденствието си. Тук се обръщаме към Фън Шуй, с цел да ви помогнем да насочите вашата сила Ци и да привлечете съгласие, шанс и благосъстояние през 2024 година

По традиция китайската Нова година стартира на първото новолуние във Водолей, което значи, че на 10 февруари 2024 година върху света ще се спусне силата на Зеления дървен змей. И надали има животно, което повече да ни насочва към това да използваме силата на растенията за повече благополучие в дома си.

А във Фън Шуй се счита, че растенията носят позитивна сила, разцвет и шанс, изключително когато са сложени стратегически, написа Edna.bg.

Днес ви предлагаме 8 растения, които имат силата да донесат шанс, благополучие, здраве и финансови триумфи освен съгласно китайкото изкуство за обзавеждане на дома Фън Шуй, само че и съгласно астролозите и обичайните вярвания.

Кои са 8-те типа цветя и дръвчета, които е най-добре да се отглеждат през 2024 година за успешна нова година и къде тъкмо да ги поставите вкъщи:

Бамбук на щастието (Драцена сандериана)

Според фън шуй бамбукът носи доста шанс, изключително като подарък. Ако дадете на някого бамбук, това значи, че му желаете разцвет, благосъстояние и благополучие. Стъблото му символизира обич, здраве и съставлява благосъстояние и развиване във всички аспекти на живота. Клоните символизират благополучие, благосъстояние, дългоденствие. Всъщност броят на стъблата на бамбука също има алегорично значение. Подарете растение с 2 стъбла за обич, с 3 или 5 за благосъстояние, а със 7 за здраве. Поставете го в югоизточния ъгъл на дома или офиса, с цел да привлечете благосъстояние и разцвет. Можете също по този начин да го поставите на изток за здраве и фамилна естетика.

Дяволски бръшлян (Епипремнум ауреум)

Не се заблуждавайте от дяволското му име, в това растение няма нищо злокобно, в противен случай. То има доста известни имена, в това число златно предпочитание, растение за пари, сребърна лоза, мраморна кралица. Нарича се още дяволска лоза или бръшлян, тъй като е съвсем невероятно да бъде убито и остава зелено даже когато се държи на мрачно. Паричното растение е обвързвано с благосъстояние и разцвет. Поставете го в югоизточния ъгъл на вашия дом или офис, с цел да приветствате финансов триумф.

Змийско растение (Сансевиера)

Това красиво растение има способността да филтрира въздуха в дома ви и има положително въздействие съгласно Фън Шуй. Сансевиерата символизира мощ. Листата му са като изострен нож, който пази фамилията от неприятен шанс. То носи на притежателя си мощна воля, увереност както в работата, по този начин и в живота и оказва помощ за привличането на шанс и благосъстояние в фамилията. Идеално е за спални или в ъгъла на хола. Смята се, че гълтам негативната сила и предизвиква позитивните трептения.

Дърво на живота

То е известно още като нефритово растение, щастливо растение или парично дърво. Разпространено е като стайно растение по целия свят. Поставете го покрай входа на вашия дом или офис, с цел да привлечете разцвет и позитивна сила.

Алое вера

Алое вера е лечебно растение с доста изгоди за здравето и за хубостта. Терапевтичните и лечебните му качества са издържали тестванията на времето, по тази причина то е наричано още " растение на безсмъртието ", " лечебно биле “ и " пустинна лилия “. Алое вера е обвързвана с шанс и отбрана. Поставете го в кухнята или на перваза, с цел да привлечете позитивна сила.

Орхидея

Орхидеята се смята за извънредно женско цвете със мощна женска сила, по тази причина се счита, че носи необикновен шанс на дамите. Ако имате орхидея в къщата, се счита, че дамите ще бъдат по-щастливи, в по-добро въодушевление и даже по-привлекателни. Орхидеите се смятат за знаци на любовта и плодородието. Поставете ги в спалнята, с цел да подобрите романтиката и щастието.

Спатифилум (Мирна лилия)

Няма по-добро цвете за тези, които търсят салдото в живота си. Мирната лилия е известна като едно от най-хубавите растения за възстановяване качеството на въздуха, унищожаване на токсините и понижаване на алергените. А хубавото е, че се отглежда елементарно. Мирната лилия е известна с това, че пречиства въздуха и предизвиква спокойна среда. Подходяща е за всяка стая в къщата или офиса.

Каучуков фикус

Според Фън Шуй този тип фикус притегля благосъстояние, разцвет и шанс. Други имена за това стайно дърво за шанс включват гумена смокиня, индийски каучуков шубрак или разтеглив фикус. Той е един от многото типове стайни фикуси. Поставете го в ъгъла на вашия дом или офис за благосъстояние и разцвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР