Установените случаи на коронавирус в Истанбул са 40 на сто

...
Установените случаи на коронавирус в Истанбул са 40 на сто
Коментари Харесай

Зараза край Босфора! 40% от заразените с COVID-19 в Турция живеят в Истанбул

Установените случаи на ковид в Истанбул са 40 на 100 от общия брой на инфектираните лица в Турция и пет пъти повече в сравнение с са записаните в Анкара, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Телевизионният канал се базира на данни, изнесени от турския министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа.

В Туитър министърът заяви още, че обстановката в Истанбул е била тематика на среща сред него и валията на окръга Али Йерликая, шефа на окръжната полиция Зафер Акташ, заместник-министри, шефът на окръжната дирекция по опазване на здравето и други виновни представители, предава Българска телеграфна агенция.

" Взехме решение за ограниченията, които ще бъдат подхванати на фона на продължаващото повишаване " на случаите, написа в Туитър министърът.

" Броят на случаите в Истанбул доближи 40 на 100 от общия брой в цяла Турция и е пет пъти повече в сравнение с в Анкара. Увеличихме следенето на контактите и броя на тестванията. В битката с епидемията сега нямаме по-силно оръжие от ограниченията, които вие ще приложите. Значението на маските набъбна. А най-трудният изпит ще поставим против струването на хора ", означи той в различен пост в обществената медия.

Броят на записаните заболели от Ковид-19 през вчерашния ден беше 2102 души в Турция при над 117 хиляди направени теста.

Турският министър на опазването на здравето призна преди няколко дни, че представяната всекидневно статистика регистрира единствено случаите на хора с открити признаци на Ковид-19, само че не и асимптоматичните инфектирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР