Успехът в нашия спорт се крие в постоянството. Това каза

...
Успехът в нашия спорт се крие в постоянството. Това каза
Коментари Харесай

Йоан Драганов пред БНТ: Постоянството е в основата на успеха

Успехът в нашия спорт се крие в постоянството. Това сподели пред Българска национална телевизия европейският първенец по културизъм Йоан Драганов, който завоюва златен орден на шампионата на Стария континент в Санта Сусана, Испания, в категория до 90 кг. Драганов гостува в утринни блок дружно със своя треньор Юлий Русев.

„ Както при множеството спортове, самостоятелни и групови, и при нас пътят не е елементарен. Изисква се извънредно доста отдаденост, неизменност и фокус. Може да звучи клиширано, само че всичко е въпрос на това какво ядем и какво пием. По това се дефинира и външната обвивка на човек. Нещата се базират главно върху това, а цялост с нужните хранителни добавки, които спомагат съгласно поставените цели. Абсолютно всичко се крие в постоянството “, разяснява Драганов.

Успехът на възпитаника си разяснява и треньорът Русев.

„ На Европейското състезание се събират към 1200-1300 състезатели. За 4-5 дни се получава един огромен маратон. В културизма главно се гледа мускулна маса, симетричност и релеф на тялото. Има разнообразни категории – през 10 кг. и през 5 кг, зависи от броя на състезателите. Йоан игра до 90 кг., която е една от най-силните категории “, разяснява Русев.



„ С него работим от 3 година, тава ни е трудът да се стигне до тази купа. Това европейско състезание беше нашата цел.

Всичко се пресмята. Всеки ден би трябвало да е минус 100-200 калории, с цел да може да гори мазнините. Последната седмица (преди състезание) е доста значима. С методики се манипулира водата – понижа се солта, усилва се водата, с цел да може непотребната вода да се в профил от тялото.

Традицията е огромна, имаме велики първенци в предишното. Трудно е, към този момент състезателите се самофинансират. Федерацията чака поддръжка от министерството “, сподели още треньорът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР