Ръководството на Арда усилено работи по лятната селекция. Кърджалийци вече

...
Ръководството на Арда усилено работи по лятната селекция. Кърджалийци вече
Коментари Харесай

Арда си намери нов вратар

Ръководството на Арда интензивно работи по лятната селекция. Кърджалийци към този момент са договорили вратар, разбра " Тема Спорт ". Това е Дамян Дамянов от втородивизионния Дунав.

Той ще дойде в клуба незабавно след края на акцията. До момента Дамянов има 26 мача за русенци този сезон във втория ешелон. В тях той се показа на равнище и оказа помощ на тима да резервира мястото си в групата.

Дамян е артикул на школата на Лудогорец. Той дебютира за мъжкия отбор на разградчани в Първа лига през сезон 2017/18. Година по-рано застана на вратата на дублиращия състав във Втора лига. Той непроменяемо попадаше и в картотеките за евротурнирите. През 2022 година бе пратен в Ботев (Враца). Последваха престои в Левски (Лом) и Локомотив (София). От началото на 2023 година той е част от русенския Дунав, като 23-годишният вратар поддържа устойчиво равнище в представянето си.

В момента корав титуляр под рамката на кърджалийци е Анатолий Господинов. Юношата на ЦСКА има 11 сухи мрежи през този сезон в шампионата.

Арда към този момент си обезпечи услугите на централния бранител Емил Виячки. Той се оказа непотребен във ФК ЦСКА 1948 и ще напусне отбора от Бистрица като свободен сътрудник след края на сезона.

Все още не е ясно кой ще води кърджалийци през идващия сезон. Николай Киров ще остане, в случай че успее да класира състава за евротурнирите. В противоположен случай може да се стигне и до рокада. Интересното е, че за завръщане на " Арена Арда " интензивно се спряга Александър Тунчев.

Той стартира пролетния дял отпред на кърджалийци, само че бе освободен след 0:4 от Левски на " Георги Аспарухов ". Именно по-късно тимът бе поверен на Николай Киров.
 Куп футболисти на Арда са с изтичащи контракти
Куп футболисти на Арда са с изтичащи контракти

Не се знае какво ще се случва и с Лъчезар Котев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР