Обратът на Арсенал не промени класиранетоИсторията на Висшата лига е

...
Обратът на Арсенал не промени класиранетоИсторията на Висшата лига е
Коментари Харесай

Сити стана шампион на Англия за четвърти пореден път

Обратът на Арсенал не промени класирането

Историята на Висшата лига е пренаписана, откакто Манчестър Сити завоюва четвърта поредна купа. От сезон 1991/92 няма различен тим с сходна серия, а това изстреля Пеп Гуариола пред сър Алекс Фъргюсън. Досега двамата бяха с по три подред шампионски оценки. Успех на " жителите " с 3:1 над Уест Хем подсигурява оценката за " шумните съседи ". В нито един миг Сити не изпусна от взор трофея в заключителните 90 минути от сезона, откакто небрежно поведе с 2:0 на " чуковете " вкъщи с попадения на Фил Фодън.

В Лондон Арсенал имаше съществени трудости против Евертън, само че в последна сметка взе своето - 2:1. Обратът пристигна късно, само че не бе от изключително значение. Тимът на Микел Артета, някогашният помощник на Гуардила, остана втори, на 2 точки зад новия-стар първенец на Англия. 

Начало на последния кръг от сезона стартира с ранно попадение за Сити, пристигнало още във 2-ата минута. Фил Фодън с удар от отдалеченост не истави късмет на стража на Уест Хем за 1:0. Последвалите минути на " Етихад " демонстрираха образно решителността на " жителите " да решат всичко още до почивката. Алфонс Ареола, вратарят на гостите, направи уверено избавяне в 15-ата минута след удар на Доку. Преди това стражът бе парирал удари на Кевин де Бройне.

В 17-ата минута многоходова офанзива на домакините изведе Родри на добра позиция в наказателното поле, само че ударът му мина около задачата.

В Лондон Арсенал също държеше самодейността в първите минути, само че не успяваше да нанесе съдбоносен удар. Там някъде пристигна и информацията за втори гол за Сити, което значително постави точка на интригата. И още веднъж Фодън бе огромният воин за " жителите ", откакто засече с едно центриране по земята на Доку.

И разумно, поради развиването на събитията, Арсенал позволи пръв гол на " Емирейтс ". Изпълнение на фаул от Идриса Гей откри главата на Деклан Райс, с цел да влети в мрежата на домакините.  

Въпреки всичко до почивката нещата се трансформираха. Първо " артилеристите " изравниха посредством Томиасу, а в Манчестър Уест Х

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР