Усмивката е едно от първите неща, които хората забелязват в

...
Усмивката е едно от първите неща, които хората забелязват в
Коментари Харесай

Храните и напитките, които са ВИНОВНИ за жълтите зъби

Усмивката е едно от първите неща, които хората виждат в индивида насреща. Колкото по-широка и красива е тя, толкоз по-добро усещане съумяваме да създадем на останалите. Много хора обаче се тормозят да се ухилен, тъй като цветът на зъбите им не е това, което желаят.

Хубавото е, че през днешния ден всеки може да си разреши по-бели зъби. Дали ще се възползвате от профилирани артикули, услугите на професионални стоматолози или друго, вие сами решавате. По-важно е обаче да знаете по какъв начин да запазите зъбите си бели за дълго време.

Ще споделим с вас кои са тези храни и питиета, които способстват за пожълтяването на нашите зъби.

Ето ги и тях:

1. Вино

Виното заема първо място в днешната ни ранглиста. Тази напитка се слави като една от най-вкусните и потребни, само че последствията от нея не са по никакъв начин за подценяване. Червеното вино съумява да оцвети зъбите и не след дълго те стартират да жълтеят.

2. Оцет

Тук няма значение какъв тип е оцетът, тъй като киселата фалшификация, която мнозина одобряват на гладно, може да промени цвета на зъбите ни.

3. Кафе

Кафето е измежду обичаните питиета на милиони хора по целия свят. Свикнали сме да го консумираме незабавно, откакто отворим очите си. Неприятното е, че то въздейства извънредно доста на цвета на зъбите ми. Ако не желаете да станете очевидци на неприятни петна, пийте кафето си през сламка и за предпочитане е да го разреждате с мляко.

4. Червено цвекло

Колкото и потребен да е кореноплодният зарзават, няма по какъв начин да скрием, че наситеният му цвят въздейства отрицателно на белотата на зъбите на човек.

За да не се постанова да приключвате приема му, постоянно след консумация, изплаквайте устата си.

5. Боровинки

Тези дребни и вкусни плодчета са едни от най-полезните за здравето ни. Това е и повода да бъдат неразделна част от менюто ни. Лошото е, че те също оцветяват зъбите и не след дълго виждаме, че са станали по-жълти. Измийте усърдно зъбите си след похапването на боровинки.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР