Условията за търговско споразумение след Брекзит не са изпълнени, заявиха

...
Условията за търговско споразумение след Брекзит не са изпълнени, заявиха
Коментари Харесай

Брезкит преговорите в Лондон бяха прекратени без резултат

Условията за комерсиално съглашение след Брекзит не са изпълнени, обявиха договарящите от английска и европейска страна, откакто договарянията в Лондон за реализиране на комерсиална договорка след Брекзит бяха прекъснати.

Главните договарящи от двете страни Дейвид Фрост и Мишел Барние обявиха, че остават „ обилни разминавания “ сред двете страни.

В тяхна взаимна декларация се споделя, че „ след една седмица на интензивни договаряния в Лондон двамата са се съгласили, че изискванията за съглашение не са изпълнени и затова са се договорили да прекратят краткотрайно договарянията, с цел да срещнат техните ръководители със положението на нещата “.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и английският министър председател Борис Джонсън ще обсъдят обстановката в събота.

Държавните дотации, риболовните права и използването на новите разпореждания остават основните сфери на различия.

Ако съглашение не бъде реализирано до 31 декември, когато изтича „ преходния интервал “ за Англия, двете страни ще би трябвало да търгуват по изискванията на Световната комерсиална организация, а това значи налагане на вносни мита.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР