Уреждането на мачове се превръща във все по-често явление в

...
Уреждането на мачове се превръща във все по-често явление в
Коментари Харесай

Невиждано: Тенисист бе обвинен в уреждане на рекордните 135 мача и отлъчен до живот

Уреждането на мачове се трансформира във все по-често събитие в международния спорт, като изключение от това не прави и тенисът. През вчерашния ден обаче бе обявено за невъобразим до този миг случай, обвързван с някогашния марокански тенисист Юнес Рашиди. Информацията бе изнесена от Международната организация за честност в тениса (ITIA), която оповестява, че играчът бил приет за отговорен в споразумяване на цели 135 мача, което е самобитен връх по този индикатор.

Наказанието, наложено на 36-годишния мароканец, включва погашение на 34 хиляди $ санкция, както и възбрана да играе, да тренира и даже да посещава тенис събития до края на живота си. В изказването на ITIA се добавя още, че Рашиди неколкократно е нарушил пет от клаузите в антикорупционната стратегия и също по този начин е потвърдено, че се е облагодетелствал финансово от тези нарушавания, заради което е санкциониран.

" Случаят беше прегледан от самостоятелния чиновник по чуването за битка с корупцията Джен Собре, който потвърди виновността на Рашиди по всички отправени към него обвинявания ", гласи част от известието на ITIA.

Рашиди не може да се похвали с особени триумфи в тениса, като върховото му класиране в ранглистата на сингъл е №753, до момента в който при двойките е достигал до 473-тата позиция. Той никога не е успявал да доближи до главната скица на конкуренция от Големия шлем, а през 2017 година взима решение да приключи кариерата си.

The International Tennis Integrity Agency announces that Younes Rachidi, a 36 yo Moroccan former player, has been banned from the sport for life after being found guilty of 135 match fixing offences. It`s the highest number of offences by one individual ever detected by the ITIA.
— Reem Abulleil (@ReemAbulleil)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР