Уредникът от Русенския музей д-р Искрен Великов ще вземе участие

...
Уредникът от Русенския музей д-р Искрен Великов ще вземе участие
Коментари Харесай

Уредникът от Русенския музей д-р Искрен Великов ще вземе участие в Дискусионния колоквиум

Уредникът от Русенския музей доктор Искрен Великов ще вземе присъединяване в Дискусионния колоквиум „ Регионалните проучвания – нови способи и вероятности за основаване на музейни артикули “. Темата на неговия отчет е „ Музеите на Възраждането и техните публики “.

Колоквиумът има за цел да подтиква спор и да построи подготвеност на музейните чиновници по отношение на същността, формата и методологията на районните проучвания. Предвид функционалностите на районните музеи като институции, които имат за цел да изследват и разпространяват локалната история, развиването на полемика в това поле ще даде насоки за новите благоприятни условия, които дават районните проучвания. Музеите са тези, които съхраняват записите (материални и нематериални) на локалната памет. Съвременните способи на проучване дават опция на своите публики да видят една нова интерпретация на съхранявания в музейните фондове културен капитал, което би могло да способства за нови форми на интерпретиране и показване на културните полезности.

Събитието ще се организира на 28-29 април 2023 година, а негов хазаин е Регионален исторически музей – Силистра. Крайдунавският музей е сътрудник на музея в Добрич за реализацията на план за повишение потенциала на музейни експерти в областта на районните проучвания, финансиран от Национален фонд „ Култура “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР