Уравновесеност, вяра, самоирония. Тези думи в най-пълен смисъл описват Стефани

...
Уравновесеност, вяра, самоирония. Тези думи в най-пълен смисъл описват Стефани
Коментари Харесай

Различните 5: Стефани Кирякова - смелостта да се открояваш

Уравновесеност, религия, самоирония. Тези думи в най-пълен смисъл разказват Стефани Кирякова - мъдростта на ансамбъла по художествена гимнастика.

Надраснала годините си неведнъж, едвам на 20 тя гледа на живота през друга призма. Възпитана в християнските полезности, Стефи се откроява от масовката в актуалния свят. Скромна и на пръв взор затворена, откакто я опознаете, се разкрива една многопластова персона с разнородни ползи и гении.

За гения да пишеш и да изливаш страстите на хартия, за вярата, разтърсващите случки, компликациите и силата да съхраниш убежденията си в свят на изкушения – Стефани Кирякова разкрива себе си по внимателен метод, като че ли с цел да съобщи още по-категорично кое е същински стойностното в живота.

Гледайте Стефани и останалите български грации по време на Световната купа по художествена гимнастика в София от 26 до 28 март директно по RING, bTV, платформата VOYO.BG и уеб страницата btvnovinite.bg.
Снимка: bTV
" Аз съм само дете и съм израснала в извънредно, само че християнско семейство. Баща ми е свещеник, а майка ми по специалност е неделна учителка. Може би, тъй като не съм имала братя или сестри, най-хубавите ми другари с годините станаха родителите ми и на тях си споделям постоянно. ", споделя грацията.

Родена на 5 януари 2000 година, Стефани споделя празника с най-хубавия си другар – татко й Радо Киряков.
View this post on Instagram

" За мен и до ден сегашен към момента е неразбираемо по какъв начин съм се появила на този свят навръх неговия 30-и празник като подарък – изненада детенце. Имам възприятието, че от този момент до момента с него сме доста близки. Усещам доста специфична връзка с него, той ми е най-хубавият другар. Имам възприятието дори, че сме еднакъв човек. "

" Малко е необичайно, само че в действителност мога всичко да му споделя, не бих скрила нищо от него. "

Връзката сред Стефи и майка й Бойка също е мощна. Именно с нея обаче е обвързвана и най-голямата болежка на " златното ни момиче ".

Снимка: bTV

" Тя постоянно ме е подкрепяла, постоянно ми е била най-хубав другар. С нея също доста съм се смяла, правили сме си доста женски неща дружно. "

" През 2018-a майка ми получи инсулт и разследване на това загуби говора си, подвижността на дясната си ръка. Тя към момента се възвръща от това нещо, към момента работи над говора си, над способността си да написа и чете и това като цяло доста промени възгледа ми изобщо към света. И е нещо, с което продължаваме като семейство да се борим. "

" Тя беше главната причина да желая толкоз доста да спечелим международната купа в София, тъкмо поради нея желаех да го създадем. ", прибавя Кирякова.

И в щастливите, и в сложните моменти Кирякова намира избавление във вярата.
View this post on Instagram

" Вярата в живота ми постоянно е заемала най-централно място и най-много вярата ми в Иисус Христос, постаравам се да бъда непосредствена християнка, не желая просто на думи да бъда вярваща, само че и на дейности. "

" За мен не е мъчно. Аз съм такава, виждам естествено, голяма разлика в това накъде отива светът сега и това на какво ни учат християнските полезности – за фамилията, за връзките сред хората, само че аз съм избрала да последвам този път. "

" Няма ден без някакво тестване и няма ден, в който ти нямаш потребност от Бог или от наличието му в живота ти. Винаги се старая да желая най-много мъдрост от Него, за това по какъв начин да постъпва. "

" Винаги си подсещам в някакви по-тежки моменти, че Бог в никакъв случай не ни дава товар по-тежък, в сравнение с можем да носим и си споделям, че с Негова помощ и с това мога да се оправя. "

Снимка: bTV

Успокоение от мощните страсти Стефани открива в огромната си пристрастеност – писането.

" Най-често върху хартия изливам страстите, когато са доста, доста мощни и се чудя какво е това, което изпитвам – дали е яд, ненавист, отчаяние или нещо друго и не мога да схвана. Имам тази дарба да се затварям вътре в себе си, когато се случи нещо такова, само че когато го напиша и го излея върху лист хартия, когато го прочета цялото, най-сетне си споделям: " да, явно това е, което усещах ".

" Много постоянно без значение дали пиша за нещо тъжно или за нещо радостно, това, че просто изливам страстите си върху лист хартия, ми носи вътрешно избавление. "
View this post on Instagram

" Може би, когато бях на 8 нашите ми подариха едно тефтерче, което имаше дребен катанец и аз просто взех решение, че това ще бъде дневникът ми. Тогава си мислих, че в дневника е наложително да пишеш всеки ден и даже са минавали дни, в които нищо забавно не ми се е случвало, само че имам запечатано в съзнанието си, че примерно за един през целия ден съм записала, че съм се подхлъзнала на заледена локва ".

" През 2016-а, когато попаднах в националния тим, продължих да пиша и в началото просто на смешка ми се роди концепцията, че от тези писаници един ден може да излезе страхотна книга. Но в последна сметка това се трансформира в моя фантазия, желая да издам своя лична книга след края на спортната си кариера и желая хората да видят нещата от вътрешната страна. Искам да могат да надникнат зад блясъка, зад усмивките ни на килима, желая да могат да ни видят просто като хора, не като гимнастички с кокчета, грим и трико. "
Снимка: bTV
А отвън гимнастиката Стефи и съотборничките й като всички хора могат да се радват и на най-обикновените неща.

" Гледам да се веселя на дребните неща. Оценяваш ги доста повече, когато имаш доста по-малко свободно време, даже едно изпито кафе, без да бързаш за някъде, може да ти донесе наслада. "

Радост на Стефи носи и четенето на книги, което й оказва помощ подредено да излива мислите си и на лист хартия.
Снимка: bTV
" Спомням си, че в учебно заведение ни даваха от наложителни описи през лятната почивка всякакви книги, само че тогава за първи път започнах да си натрапвам да чета книги, само че в този момент мога да направя разликата какво е да четеш нещо, което ти е забавно и нещо, което просто някой ти е споделил да прочетеш. "

" Със сигурност първата книга, която отворих е била Библията. Все отново тя е Книгата на книгите и е книга за цялостен живот. Не е просто да я прочетеш и да кажеш " тази съм я чел, знам я ". Всеки път, когато минаваш през нея, откриваш нови и нови неща, нови мъдрости за живота. "

С времето Стефани продължава да натрупа мъдрост, а с нея и да бъде образец. В свят на суетата тя не свети с кич, тя грее и оставя отражение върху всеки, поискал да я опознае.

Първото огромно предизвикателство за нея и девойките от ансамбъла за 2021 година ще бъде Световната купа по художествена гимнастика в София! Надпреварата ще се организира от 26 до 28 март, като и трите дни ще бъдат излъчени директно по RING, на платформата VOYO.BG и на уеб страницата btvnovinite.bg. В неделя (28 март) финалите на обособените уреди може да гледате и директно по bTV!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР