Ураганен вятър със 130 километра в час имаше вчера във

...
Ураганен вятър със 130 километра в час имаше вчера във
Коментари Харесай

Заради бурята: Неучебен ден за децата във Враца

Ураганен вятър със 130 километра в час имаше през вчерашния ден във Враца. Градът разгласи отчасти бедствено състояние. Пешеходците са били в непосредствена заплаха, тъй като във въздуха са хвърчали предмети – ламарини и пластмаси.

Заради мощните пориви на вятъра в града изолацията на някои здания е паднала. Паднала е цяла стена на дружество. Хвърчали са покриви.

„ Паднаха няколко ламарини – едната се озова на метър от нас. Определено беше доста ужасно “, споделя пред Би Ти Ви обезпокоена от ветровете жена. Друга изяснява, че пътува към работното си място рано заран. Автобусът безусловно се накланял при мощен ентусиазъм напразно, а дамата се изплашила, да не се извърнат.

Стъклата на рейса почнали да падат. Мъж, който също пътувал към работното си място, посъветвал дамите да се скрият във връхните си облекла, с цел да не пострадат. Една от пътничките е с накъсано яке, а друга с белези от одрасквания по лицето.

„ Нямаме потърпевши чиновници, бързо се организирахме и успяхме да ги евакуираме от постройката. В задната част на постройката липсват две стени. Вятърът е съумял да избие и две вътрешни преградни стени в производството “, споделя притежател на дружество в града.

Всички екипи на пожарната и на Община Враца са били на крайник във вчерашния ден – доста бързо се разчистваха обектите с нанесени вреди.

„ Утрото във Враца не е положително. Имахме следващата безсънна нощ, тъй като бурята още веднъж вилня цяла нощ. Поривите напразно доближиха 126 километра в час. Радостното е, че няма тежко потърпевши. Но въпреки всичко има няколко леко потърпевши – това са хората, които са се возили в рейса “, сподели пред кметът на града Калин Каменов.  

Той разясни, че заради завихрянето от земята се подвигат камъни, които потрошават стъклата на рейса. Няколкото пасажера са с прорезни рани. Те са обработени в Спешен център – Враца и са освободени.

„ Вчера имаше хора, които движейки се по улиците, падаха. Бурята ги събаряше “, означи още кметът на града. От думите му излиза наяве също по този начин, че през днешния ден за децата ще бъде неучебен ден – по този начин те ще бъдат защитени  от непрестанно прехвърчащите керемиди, ламарини и елементи от здания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР