Ураганът Орлийн достигна тихоокеанското крайбрежие на Мексико близо до туристическия

...
Ураганът Орлийн достигна тихоокеанското крайбрежие на Мексико близо до туристическия
Коментари Харесай

Ураганът Орлийн удари тихоокеанското крайбрежие на Мексико

Ураганът " Орлийн " доближи тихоокеанското крайбрежие на Мексико покрай туристическия град Масатлан ​​в понеделник , преди бързо да отслабне над сушата и да се трансформира в тропическа меланхолия, предава Associated Press.

Властите не оповестиха незабавно за вреди, само че по крайбрежието учебните заведения преустановиха занятията, пристанищата затвориха и бяха построени убежища.

" Орлийн " загуби част от силата си, преминавайки над Ислас Мария, някогашна затворническа колония, създадена като туристическа атракция. Основният остров е едва обитаем, най-вече от държавни чиновници, и множеството здания там са направени от тухли или бетон.

Ветровете на урагана, който първоначално беше категория 4, бяха спаднали назад до 140 км/ч, когато доближиха сушата на към 75 километра югоизточно от Масатлан ​​в понеделник сутринта , съгласно Националния център за ураганите на Съединени американски щати.

До понеделник вечерта " Орлийн " отслабна до тропическа стихия с ветрове от 55 км/ч и се движеше на север-североизток. Правителството на щата Халиско, където се намира курорта Пуерто Валярта, спря образователните занятия в понеделник в градовете по крайбрежието. В Синалоа, където се намира Масатлан, бяха разкрити краткотрайни приюти.

moving into rural. Lots of lightning.
— Josh Morgerman (@iCyclone)
" Орлийн " обаче може да донесе проливни превалявания на някои места и да провокира наводнения и високи талази.

Пристанищата на Мансанильо и Пуерто Валярта бяха затворени за кораби, а военноморските сили на Мексико оповестиха, че пристанищата, в това число Масатлан, Сан Блас и Нуево Валярта, са затворени за дребни плавателни съдове.

Националната комисия по водите на Мексико сподели, че " Орлийн " може да аргументи " кални свлачища, повишаване на равнищата на реките и потоците и наводнения в ниско ситуирани региони ".

Също в понеделник, тропическата стихия " Пейн " се образува надалеч в Тихия океан, само че се чака да остане най-вече в океана и да спадне по-късно тази седмица до тропическа меланхолия , без да доближи силата на вихър.
 Жертвите на урагана Иън към този момент са 85
Жертвите на урагана Иън към този момент са 85

Това може да се окаже най-скъпата стихия във Флорида след урагана Андрю през 1992 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР