Ураганът Ирма става все по-силен и вече достигна достигна 4-та

...
Ураганът Ирма става все по-силен и вече достигна достигна 4-та
Коментари Харесай

Още по-мощен ураган приближава Америка

Ураганът Ирма става все по-силен и към този момент доближи достигна 4-та степен, оповестяват от Американския институт по ураганите.

Според данните, Ирма към този момент се движи с 215 км/ч, до момента в който ураганите от 3-та степен съумяват да доближат единствено 195 км/ч.

Очаква се ураганът да се ускори още в идващите 48 часа, предизвестяват от разположеният в Маями център, съобщи БГНЕС. В предизвестието се споделя, че би трябвало да бъдат приключени подготвителните работи за отбрана на живота на хората и тяхното имущество. Според плануваната траектория на урагана, Ирма се премине около или над елементи от Подветрените острови от архипелага Малки Антили във вторник вечерта и сряда заран. Губернаторът на Флорида Рик Скот разгласи изключително състояние в целия щат, с цел да се приготви за идването на урагана, който се чака към края на седмицата. Тази нощ Ирма се намираше на към 790 км източно от Малките Антили и се придвижва към тях със скорост 20 км/ч. Ураганът би трябвало да доближи архипелага през нощта във вторник или сряда заран. Възможно е да засегне и Пуерто Рико.

Тревога за заплаха от вихър е оповестена за островите Антигуа и Барбуда, Ангуила, Монсерат, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Мартин, Сейнт Бартелми и Саба, където се чака ураганът да доближи след към 36 часа. В Гваделупа, където е разгласен оранжев код, хората са предизвестени от локалните управляващи да бъдат нащрек, да се осведомят за развиването на обстановката. По магазините продуктите са свършили и щандовете са празни. Началото на образователната година на островите Сейнт Мартин и Сейнт Бартлеми е отсрочено. На местата, където се чака ураганът, са публикувани листовки с указания за сигурност и лист на убежищата от вихър.

Северна Америка и по-конкретно Съединени американски щати към този момент бе ударена от един мощен вихър - Харви. Той нанесе големи вреди в Тексас, а бе от 3-та степен и в пика си бе със мощ, каквато е сега Ирма, още преди да доближи крайбрежието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР