Ураганът "Ирма" остави близо 5 милиона души без дом и

...
Ураганът "Ирма" остави близо 5 милиона души без дом и
Коментари Харесай

Десетки потопени градове, 5 милиона без дом и стотици ранени - стихията Ирма остави невиждани опустошения

Ураганът "Ирма " остави близо 5 милиона души без дом и в невъзможност, а починалите към този момент са пет души единствено във Флорида, откакто опостушителната стихия удари щата. Независимо, че "Ирма " отслабна до вихър от категория 1, то единствено преди ден ситуацията изглеждаше апокалиптично.

Повече от 170 000 души чакаха в приютите в цялата страна, до момента в който Ирма се насочи към брега. Прогнозите чакаха урагана да се отслаби в тропическа стихия в Северна Флорида или Южна Джорджия, защото форсира придвижването си напред, само че макар отслабването бурята към момента е животозастрашаваща, мощни ветрове и дъждове.

Щетите са големи, свалени кранове, безусловно погълнати улици, единствено за един ден 5 милиона души останаха на произвола, откакто "Ирма " отприщи ужасяващата си гняв и безусловно унищожи Карибите.

Властите изчакват да премине всичко, с цел да стартират търсене на хора, които не са съумели да се изтеглят, както и оценяване на вредите. Летищата бяха изцяло затворени, като се чака да отворят порти най-рано на следващия ден.

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че без значение от всичко, ситуацията ще се стабилизира, само че "Ирма " ще коства доста пари, само че за момента на дневен ред са животите на милионите хора, наранени от урагана. Държавният глава незабавно изпрати федернална помощ във Флорида, както и на останалите страни, които преди този момент пострадаха тежко от "Ирма ", написа "Дейли Мейл ".

Федералната помощ включва краткотрайни жилища, ремонт, нискотарифни заеми за изгубени и разрушени парцели, както и други обществени стратегии, които да оказват помощ на бизнеса да се възвърне.

Федералното финансиране е разполагаем на държавните управления и организациите с нестопанска цел за изключителните обстановки във всичките 67 щата.

След като ураганът мина, с изключение на за жилищата на хората, ще би трябвало да се мисли и за тяхната сигурност, като специалисти сигнализират, че е допустимо да същуствуват дълготрайни закани от отрови в канализацията. "Сега би трябвало да се намерения по какъв начин да се предотврати радиацията от добива на фосфор, занапред започваме да се борим с "Ирма ", декларират управляващите.

Жертвите на стихията са повече от 24, като броят им може да пораства още, защото следва издирвателни дейности. Карибските острови бяха изравнени, вредите са за милиарди. По първични данни "Ирма " ще коства на стопанската система 1,2 милиарда евро за вредите на територията на Сен Бартелми и Сен Мартен. Тази сума ще покрие вредите върху домовете, транспортните средства и предприятията, които са застраховани против естествени бедствия “.



Видеото гледайте ТУК!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР