Ураганът Харви, най-мощният, връхлетял САЩ за последните 12 години достигна

...
Ураганът Харви, най-мощният, връхлетял САЩ за последните 12 години достигна
Коментари Харесай

Ураганът "Харви" опустоши Тексас

Ураганът Харви, най-мощният, връхлетял Съединени американски щати за последните 12 години доближи до Тексас, където аргументи мощни вреди и жертви.

„ Харви “ остави съвсем 300 хиляди души по Тексаското крайбрежие без ток, хиляди души трябваше да се изтеглят. Разрушени са къщи. Силните ветрове са изпочупили клони и са преобърнали коли. До момента е известно за трима починали вследствие на бедствието и за десетина ранени.

Агенцията за отбрана на околната среда към Министерство на вътрешните работи на Съединени американски щати заяви, че близо 25% от добива на нефт на страната в Мексиканския залив е изключен поради климатичните условия.
Директорът на Федералната организация за справяне с изключителните обстановки на Съединени американски щати Брок Лонг съобщи, че на градовете, през които ще мине ураганът „ Харви “ ще им отнеме години.
Властите сега пресмятат вредите.

Същевременно при достигането си до крайбрежията на американския щат „ Харви “ е понижил интензивността си до нивото на тропическа стихия, само че метеоролозите предизвестяват, че ще провокира „ изключително съществени наводнения “. „ Харви “ не би трябвало да се измества в идващите няколко дни, което значи, че американските щати по Мексиканския залив ще чакат мощни дъждове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР