Ураганът Флорънс в САЩ и тайфунът Мангхут във Филипините отнеха

...
Ураганът Флорънс в САЩ и тайфунът Мангхут във Филипините отнеха
Коментари Харесай

Жертви и разруха в САЩ и Филипините след силните урагани, най-лошото обаче предстои

Ураганът " Флорънс " в Съединени американски щати и тайфунът " Мангхут " във Филипините лишиха животи и нанесоха големи вреди, само че за жалост е допустимо да имат и още тежки последици.
„ Флорънс “, който късно в петък беше намален до тропическа стихия, продължи своя буреносен път през щатите Северна и Южна Каролина в събота, с ветрове от 80 км/ч, до момента в който управляващите се притесняват, че най-лошото занапред следва. Това написа The New York Times, представен от " Фокус ".
На брифинг в събота началникът на Националния център за урагани на Съединени американски щати Кен Греъм, съобщи че бавното въртене на бурята я прави изключително рискова, защото изхвърля повтарящи се линии от вода тук-там като Сърф Сити и Джаксънвил. Някои градове към този момент получиха близо 76 см дъжд, разясни той. „ Което е безусловно зашеметяващо, а не е свършило още “.
Ураганният център съобщи, че бурята е на към 56 км от Мъртъл Бийч със сериозен обсег от към 320 км.
Прогнозите предсказват рекордни дъждове от 100 см на квадратен метър, с спомагателни 25 до 40 см в някои региони на Северна и Южна Каролина.
Ветровете паднаха до 80 км/ч към 05:00 часа локално време в събота, само че сериозните превалявания евентуално ще провокират „ пагубни наводнения и продължителни преливания на реките “, прибавиха от Националния център за урагани. Близо половин милиони души нямат електричество.
Центърът на бурята се чака да тръгне на Запад през Южна Каролина, преди да се обърне на Север в събота.
Потвърдените жертви на " Флорънс " в Съединени американски щати са пет.
Междувременно във Филипините 14 души починаха в резултат на супер тайфуна " Мангхут ". Бурята остави пътека от опустошения на централния остров Лусон, преди да се насочи на запад към Китай. Почти всички здания в град Тугуегарао са понесли обилни вреди. На места са прекратени връзките.
Скоростта на ветровете сега е от 185 километра в час, като проливните дъждове провокираха големи свлачища. Стотици хиляди хора от крайбрежните региони бяха евакуирани поради предстоящи талази с височина от 6 метра.
Спасителни екипи към момента не са достигнали до някои отдалечени селища, понесли големи вреди от стихията.
Супер тайфунът " Мангхут " е най-голямата буря в Тихия океан за тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР