Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова
Коментари Харесай

МВФ търси спешно 18 милиарда долара за намаляване на бедността и подпомагане на растежа

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение съобщи пред финансовите представители на страните от Г-20, че фондът незабавно се пробва да събере 18 милиарда $ нови кредитни запаси за понижаване на бедността и подкрепяне на растежа, заяви Българска телеграфна агенция.

Георгиева споделя, че МВФ евентуално ще има потребност и от средства за дотации в размер на 1,8 милиарда $, както и че ще изследва дали потреблението на специфични права на тираж би могло да е потребно в този подтекст.

Половин милиард хора може да изпаднат в беднотия вследствие на рецесията с COVID-19

Тя осведоми, че фондът разисква през днешния ден основаването на нова линия за краткосрочна ликвидност в поддръжка на страните в оправянето им с пандемията.

"МВФ ще се опита да утрои размера на префренциалното кредитиране за нуждаещите се страни по отношение на новия ковид ", оповестява Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение на днешното съвещание на министрите на финансите и централните банкери от Г-20.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР