Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева направи

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева направи
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Прогнозите за глобалната икономика са все по-мрачни. Трябват лидери

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева направи послание към общата среща сред финансовите министри и шефовете на централни банки от Г-20. българката за следващ път акцентира, че прогнозата за световната стопанска система за 2022 и 2023 година се утежнява, предават интернационалните организации.

Георгиева е безапелационна, че са нужни решителни дейности, с цел да се оправи светът с световната рецесия, която го е обхванала и която занапред ще се задълбочава.
 Кристалина Георгиева: Съществува риск от световна криза
Кристалина Георгиева: Съществува риск от световна криза

Според ръководителя на Международния валутен фонд вероятностите пред международната стопанска система " доста са се влошили "

Според шефа на МВФ има 3 съществени целта, които да оказват помощ за справяне с изключителната обстановка:

1.Борба с инфлацията

На първо място страните би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да понижат инфлацията. В противоположен случай се рискува възобновяване на стопанските системи, което най-вероятно ще докара до още по-голямо намаляване на виталния стандарт на уязвимите хора. Според Георгиеве, положителната вест е, че централните банки се засилват и покачват лихвените проценти.

2. Фискалната политика

Тя би трябвало да оказва помощ, а не да пречи на напъните на централните банки за усмиряване на инфлацията. Фискалната политика би трябвало да понижи дълга, като в същото време дава целенасочени ограничения за поддръжка на уязвимите семейства, изправени пред нови разтърсвания, най-много от високите цени на силата и храните.

3.Страните от Г-20 би трябвало да са в помощ на останалите

Нов подтик за световно съдействие ще бъде от решаващо значение за справяне с многото и тежки рецесии, пред които е изправен светът. А той има потребност от водачеството на Г-20, изключително за справяне с рисковете от продоволствената неустановеност и огромния дълг.

" Хранителната неустановеност безусловно значи апетит за милиони хора ", зяви Кристалина Георгиева. И добави, че " това е разгадаем проблем ".

Заедно с ръководителите на UNFAO, Световната банка, WFP и СТО, Международният валутен фонд приканва интернационалната общественост да се засилва и да работи дружно, с цел да подкрепи тези, които имат непосредствена потребност, да отстрани рестриктивните мерки за експорт, да насърчи производството на храни и да влага в стабилно на климата селско стопанство.

Едно от най-важните неща сега са мощните световни водачи, които би трябвало да работят само и единствено в интерес на обществото.
 Директорът на СТО сигнализира за идна продоволствена рецесия в света
Директорът на СТО сигнализира за идна продоволствена рецесия в света

Милиони тонове зърно от Украйна не могат да бъдат изнесени
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР