Управляващите са изправени пред необходимостта в скоро време да представят

...
Управляващите са изправени пред необходимостта в скоро време да представят
Коментари Харесай

Борис Попиванов: Управляващите дължат информация, да не прехвърлят само към прокуратурата

" Управляващите са изправени пред нуждата в скоро време да показват една по-сериозна, солидна и задълбочена информация за сигналите за корупция , за това какво е направено и доколко може да се приказва за съществено открита виновност. Това е техен ангажимент, който не може дълго време да бъде прехвърлян напълно върху прокуратурата ".

Това разяснява пред БНР доцент Борис Попиванов във връзка със задържането за 24 часа на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му ГЕРБ не са спечелили от тази обстановка, тъй като са посочили най-голямо сближение не към значими за обществото тематики, а към отбраната на своя водач :

" Това се оказа съществена тяхна идея. Превърнаха се в пленник на това дали е отговорен Борисов, или - не .... Много огромен проблем ще е за ГЕРБ, в случай че жителите стартират да мислят за водача им като за човек, който е с единия крайник в ареста ".

Според доцент Попиванов това не е било акция на вътрешния министър Бойко Рашков, в която той да въвлича премиера, а те са работили в синхрон:

" И Кирил Петков, и Асен Василев освен, че поддържаха акцията, само че и самите те изнесоха в общественото пространство причини и съответни числа, свързани с това ".

Интервюто на Людмила Железова с доц. Борис Попиванов в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР