Управляващите поискаха да се срещнат с президента Румен Радев, за

...
Управляващите поискаха да се срещнат с президента Румен Радев, за
Коментари Харесай

Управляващите искат среща с президента по казуса с Младен Маринов!

Управляващите желаеха да се срещнат с президента Румен Радев, с цел да обсъдят за какво не подписва указа за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Той е предлагането на кабинета за нов вътрешен министър. Миналата седмица Народното събрание трябваше да гласоподава новите министри в държавното управление, само че неналичието на декрет спря процедурата.

След следващия съдружен съвет, отдаден на оставката на тримата министри – Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев, и техните наследници, ръководещите желаеха да се видях с президента.

Мотивите на президента да не подпише указа са, че не е извършена съгласувателна процедура, каквато се изисква в такива случаи. Според водача на „ Атака “ Волен Сидеров обаче това не е по този начин:

„ В случая ние предлагаме на президента Румен Радев да създадем среща, в която да се изяснят всички условия, свързани с освобождението на Младен Маринов като основен секретар. Кое тъкмо не е в съгласие? Какви точни претекстове се желаят? Всичко това ние сме подготвени да го представим, с цел да няма подозрения у президента, че нещо се прави през неговата глава или отвън неговото единодушие “, сподели Сидеров.

На Коалиционния съвет се реши и какъв да е вторият правоприемник на Московски, откакто първият – Александър Манолев си направи самоотвод и отхвърли поста.

„ Името на новия транспортен министър е ясно към този момент това - това е Росен Желязков. Той е технократ, осведомен е с технологиите, осведомителните технологии и всичко, което е належащо за сформиране на електронно държавно управление. Той ще бъде новият министър на превоза “, сподели още Сидеров.

Намеренията на ръководещите са оставките в кабинета да бъдат гласувани в четвъртък и до тогава да има подписан президентски декрет.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР