Управляващите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за

...
Управляващите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за
Коментари Харесай

Решено: пари за онкоболните няма да има

Управляващите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за бюджета на НЗОК за 2018 година и даже персоналните изповеди не ги убедиха да трансформират решението си. За бяха 126 депутати, а срещу 95, без въздържали сe.
По време на дебатите на трибуната излязоха 5-6 депутати, които направиха самопризнания, че са заболели и се лекуват и приканиха да се дадат тези 25 млн.лв., с цел да се лекуват хората и да не им се лишава вярата.
Сред тях беше и артистът Стефан Данаилов. Той разгласи: „ Аз съм онкоболен и декларирам спор на ползи. От 3-4 година съм в ремисия, само че не знам какво ще стане след години. Аз имам пари, само че тези хора, които нямат, ще им трябват тези средства. Скъпи другари, да създадем две групи да се разходим из софийската онкология и национална хематология да видите какви хора са вътре. Това са младежи, които би трябвало да живеят, а не могат “, съобщи flagman.bg.
„ Дайте този път да създадем един жест. Скъпи другари – дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки. Страшни са тези мигове – да чакаш неприятното или положителното. Изпитал съм го, по тази причина го споделям “, сподели Данаилов. След думите му цялата зала притихна.
Напомняме, че пред постройката на Народно събрание сега има митинг на пациентите.
тагове Стефан Данаилов несъгласие парламент НЗОК
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР