Управляващите не спазват подписаното споразумение. В актуализираната Пътна карта за

...
Управляващите не спазват подписаното споразумение. В актуализираната Пътна карта за
Коментари Харесай

Нов опит на правителството да излъже енергетиците и миньорите?

Управляващите не съблюдават подписаното съглашение. В обновената Пътна карта за климатична индиферентност не са отпаднали залегналите понижения на базови мощности на въглища?

 

От появилата се информация в държавния уебсайт излиза наяве, че Министерският съвет е актуализирал Пътната карта за климатична индиферентност в частта за разполагаеми маневрени и базови мощности. От изпратеното известие излиза наяве, че задачата е да се подсигурява сходството на Пътната карта със подписаното на 3 октомври т.г. в Народното събрание Споразумение сред министър-председателя, членове на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш „ Енергетика “.

 

Решението на Министерския съвет е признато неприсъствено. Никъде обаче в общественото пространство не е оповестена публично обновената Пътна карта за климатична индиферентност и направените промени в частта за разполагаеми маневрени и базови мощности.

 

Според осведомени източници в документа не е заложено отпадането на залегналите понижения на базови мощности на въглища. Това единствено по себе си демонстрира следващия опит от страна на държавното управление да вземе решение, касаещи бъдещето на въглищните райони и заетите в тях на мрачно. Тази поредна стъпка от ръководещите ще се отрази извънредно отрицателно на върху работата на централите.

 

Пътната карта за декарбонизация на енергетиката ще се окаже следващият документ след Националния проект за възобновяване и резистентност, Териториалните проекти за обективен преход, обновена без публично разискване. В тази обстановка е необходимо този по този начин значим документ, касаещ декарбонизация на енергетиката, да не бъде променян без да се чуе мнението на специалистите.

 

До тук, без отпадането на залегналите понижения на базови мощности на въглища, всички от бранш " Енергетика " ясно ще изразят своята рецензия.

 

Въпросът е по този начин ли се подсигурява сходството на Пътната карта със подписаното на 3 октомври съглашение сред кабинета, ръководещите партии и протестиращите енергетици?

 

Ако това е по този начин, можем да чакаме нова радикализация на митингите на енергетици.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР