Управляващата в Япония Либерално-демократическа партия (LDP) и нейният младши коалиционен

...
Управляващата в Япония Либерално-демократическа партия (LDP) и нейният младши коалиционен
Коментари Харесай

Япония обяви нови covid-помощи за децата под 18 години

Управляващата в Япония Либерално-демократическа партия (LDP) и нейният младши съдружен сътрудник Комейто се съгласиха да изплащат надбавка от 100 000 йени (около 880 долара) за деца под 18 години като част от ограничения за поддръжка на популацията на фона на пандемията на ковид. Това заяви във вторник организация Киодо, представена от.

Половината от тази сума ще бъде изпратена на фамилии с деца под формата на банков превод, другата половина под формата на купони, които могат да бъдат изразходвани за закупуване на артикули. Властите имат намерение да дават такива компенсации единствено на фамилии с общ годишен приход от не повече от 9,6 милиона йени (85 000 долара), само че този въпрос към момента не е дефинитивно контрактуван.

Изплащането на детски надбавки ще бъде част от нов пакет финансова поддръжка за стопанската система и популацията, наранени от разпространяването на ковид. Очаква се размерът му да бъде над 30 трилиона йени (повече от 265 милиарда долара). Планира се пакетът да бъде утвърден до края на ноември.

Миналата година всички поданици на Япония, в това число непрекъснато пребиваващите чужденци, получиха еднократно заплащане от 100 000 йени като част от поддръжката за популацията на фона на пандемията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР