Русия експулсира военния аташе на Великобритания в Москва като ответна

...
Русия експулсира военния аташе на Великобритания в Москва като ответна
Коментари Харесай

Русия обяви за „персона нон грата“ военния аташе на Великобритания и го експулсира

Русия експулсира военния аташе на Англия в Москва като ответна мярка против еднакъв ход на " Даунинг стрийт ", който упрекна съветското военно аташе в спонсориране на шпионаж и хакерски офанзиви против висши английски чиновници, заяви в преписка БНР. От съветското външно министерство са оповестили английското военно аташе Ейдриън Кохил за " личност нон грата ".

Той би трябвало да напусне територията на Руската федерация в границите на една седмица. Това е в отговор на решението на Обединеното кралство от 8 май да експулсира съветското военно аташе, за който съобщи, че е „ скришен офицер от военното разузнаване “. Премахнат беше също  дипломатическия статут на два принадлежащи на съветската страна парцели на Острова и бяха наложени нови ограничавания за съветски дипломатически визи, в това число продължителността на времето, което съветските дипломати могат да прекарат в страната.

Още тогава съветското външно министерство назова " неоснователен и комичен " претекста за изгонването на Максим Еловик и че ще последват реципрочни ограничения. Руската дипломация дефинира дейностите на Англия като " вражески " и " антируски " и се закани, че ответните ограничения от Москва няма да свършат до тук. Британският министър на защитата Грант Шапс от своя страна съобщи, че изгонването на Ейдриън Кохил от Русия е " обезверен ход ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР